Συνεχίζεται σήμερα, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, με τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη να είναι παρών, στην ακροαματική διαδικασία.

Ο κ. Δασκαλάκης, εμφανίστηκε οργισμένος για όσα ακούγονται για την Τζωρτζίνα, με τα «πυρά» του να στρέφονται και κατά της εν διαστάσει συζύγου του που «επιτρέπει να διακινούνται τέτοια σενάρια για την κόρη της στον βωμό της υπεράσπισης της».

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Έγγραφο ντοκουμέντο για νέα ουσία στην καρδιά της Τζωρτζίνας

Γιατί οργίστηκε ο Δασκαλάκης με τη Ρούλα

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της δίκης ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, κ. Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στο σενάριο από την υπεράσπιση ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και ότι είχε νοητική υστέρηση. Όπως είπε ο πελάτης του, Μάνος Δασκαλάκης, είναι εξοργισμένος: «Είναι ξεκάθαρος. Η Τζωρτζίνα έβλεπε, άκουγε και είχε πλήρη αντίληψη.

Αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα και μάλιστα μου ζήτησε επίσης να μεταφέρω ότι απορεί και οργίζεται ότι η κατηγορούμενη επιτρέπει να διακινούνται τέτοια σενάρια για την κόρη της στον βωμό της υπεράσπισης της».

Η αντίδραση Κούγια

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο συνήγορος της κ. Πισπιρίγκου, σημείωσε, πως το ότι το παιδί δεν έβλεπε, το είπε στην κατάθεσή της η εντατικολόγος, και κάλεσε τον κ. Γεωργακόπουλο, να διαβάζει τη δικογραφία και να μην λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του Δασκαλάκη.

«Το παιδί δεν έβλεπε, τα έχει πει στην κατάθεσή της η κ. Παπαθεοδωροπούλου από την ανάκριση. Άρα ο κ. Γεωργακόπουλος έχει γίνει εκπρόσωπος τύπου του κ. Δασκαλακη; Το καταθέτει η κ. Παπαθεοδωροπούλου και εκεί το βρήκα εγώ διαβάζοντας την κατάθεση, γιατί ο δικηγόρος πρέπει να διαβάζει την δικογραφία. Το λέει η κυρία εντατικολόγος. Η κ. Παπαθεοδωροπούλου ρητώς το λέει: “Στην αρχή είμαστε σίγουροι ότι δεν έβλεπε καθόλου, μετά νομίζουμε ότι κάτι μπορεί να βλέπει”», είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τόσο κ. Δασκαλάκης όσο και η κατηγορουμένη, δεν είχαν τη σαφή κλινική εικόνα του παιδιού, «καθώς έμπαιναν στη ΜΕΘ για ελάχιστα δευτερόλεπτα». Ο ίδιος επανέλαβε πως ο δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη έπρεπε να διαβάσει τη δικογραφία και την κατάθεση της εντατικολόγου, ενώ έκανε λόγο και για συμμορία γιατρών.