Ένα βίντεο που «κόβει» την ανάσα κυκλοφόρησε στα social media, όπου φαίνεται ένας αγχωμένος ταύρος να πηδάει στο κενό με αποτέλεσμα να φέρει τόσο βαριά τραύματα που οι κτηνίατροι να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να τον σώσουν.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το φεστιβάλ Bou de les Penyes με τις ταυρομαχίες στη Βαλένθια, το Σάββατο, ένας ταύρος 580 κιλών, ονόματι Βισιόζο πήδηξε έναν χαμηλό πέτρινο τοίχο και κατέληξε στην κοίτη ενός ποταμού, πέφτοντας από ύψος 15 μέτρων.

Το άλμα καταγράφηκε από κάμερες με τους παρευρισκόμενους να είναι σοκαρισμένοι από το θέαμα.

Ο Βισιόζο ήταν ο δεύτερος ταύρος που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας των ταυρομαχιών και των εορταστικών εκδηλώσεων για το τρέξιμο.

Ο ταύρος αφού έφτασε στη στροφή του δρόμου, που διασχίζει τη γέφυρα Pont Vell της πόλης, χωρίς να επιβραδύνει, πήδηξε πάνω από το στηθαίο της γέφυρας.

Για «απροσδόκητα ατυχήματα» έκαναν λόγο ιδιοκτήτες του και συμπλήρωσαν πως «Με τους γενναίους ταύρους, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσουν ή πώς θα συμπεριφερθούν. Σε αυτή την περίπτωση υπήρχε ένας χαμηλός τοίχος και είναι σαφές πως το είδε σαν «άνοιγμα»».

Απόλυτη βαρβαρότητα

Το περιστατικό οδήγησε σε αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων. Από την πλευρά του, ο Τζέρμαν Σαραγόσα, ο οποίος είχε συμβάλει στη διοργάνωσή τους, δήλωσε πως «Επρόκειτο για ένα τραγικό ατύχημα από αυτά που συμβαίνουν σπάνια. Ο ταύρος κατέβαινε την πλαγιά πολύ γρήγορα και πήδηξε χωρίς να δει τι υπήρχε πίσω από τον τοίχο».

Ωστόσο, επικριτές έκαναν λόγο για «καθαρή και απόλυτη βαρβαρότητα. Δεν πρόκειται για παράδοση, αλλά για ηλιθιότητα». Ενώ ένας άλλος εξοργισμένος ντόπιος είπε «Είναι ντροπή που οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίζουν με τα ζώα».

Προσοχή, σκληρές εικόνες: