Φούντωσαν ξανά στην Τουρκία οι φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια live μετάδοσης στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο ακόμα και για έμφραγμα του μυοκαρδίου, είδηση που πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά η τουρκική προεδρία, η οποία επιμένει ότι ο Ερντογάν είναι απλώς καταβεβλημένος από ένα απλό κρυολόγημα.

Ταγίπ Ερντογάν: Αισθάνθηκε αδιαθεσία σε ζωντανή μετάδοση – Πανικός στην Τουρκία

«Ο Πρόεδρός μας είναι πολύ καλά στην υγεία του. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Είχε ένα ελαφρύ κρυολόγημα», σχολίασε ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι Παράλληλα στη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, τονίστηκε ότι οι ισχυρισμοί ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύτηκε δεν αληθεύουν».

Την ίδια ώρα πάντως, ο Ερντογάν ακύρωσε και τις σημερινές εμφανίσεις του, μαζί και εκείνη στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού, στην τελετή υποδοχής των καυσίμων που θα έρθουν από τη Ρωσία, στην οποία θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Τούρκου Προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, έκανε επίσης δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς, από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς για την υγεία του Προέδρου μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όση παραπληροφόρηση και αν διαδώσουν, δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν το γεγονός ότι το τουρκικό έθνος στέκεται δίπλα στον ηγέτη του και ότι ο Ερντογάν και το AKP θα βγουν νικητές στις εκλογές της 14ης Μαΐου» σχολίασε.

Στο ίδιο μήκος και ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP Ομέρ Τσελίκ, που μίλησε για «ανήθικες ψευδείς ειδήσεις» σε ξένα ενημέρωσης. «Ο Αξιότιμος Πρόεδρός μας βρίσκεται στο καθήκον του. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσει τα προγράμματά του με τον ίδιο τρόπο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στις ευχές και τις προσευχές του έθνους μας για υγεία και ευημερία. Ευχαριστούμε για τις ευχές από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο» σχολίασε.

Ο Ερντογάν εξαντλήθηκε λόγω των κακών δημοσκοπήσεων

Πάντως, ο πρώην γιατρός του τούρκου προέδρου ανέφερε πως ο Ερντογάν έτρεχε να προλάβει τα δυσάρεστα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις.

Αναλυτικά, ο Tουράν Τσομέζ σχολίασε: «Υπάρχει κάποια εξάντληση του κ. προέδρου. Αυτός ο έντονος τρόπος εργασίας και η κούραση μπορούν να του φέρουν και νέα προβλήματα υγείας. Άρα θα είναι καλό να ξεκουραστεί. Νομίζω πως ο λόγος του ο κ. Ερντογάν αύξησε τους ρυθμούς εργασίας του είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που του φέρνουν και η δημοτικότητα της αντιπολίτευσης που αυξάνεται καθημερινά. Αν θυμάστε στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου είχε δηλώσει πως λόγω του σεισμού δεν θα κάνει συγκεντρώσεις, πως δεν θα υπάρχουν τραγούδια στις εκδηλώσεις κτλ. Αλλά μετά ο ίδιος και οι υπουργοί του προσπάθησαν να τρέξουν μια μεγάλη εκστρατεία με εγκαίνια και συγκεντρώσεις».