Καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά βίας και δολιοφθοράς κατά του στόλου της η Uber μετά τις πληροφορίες που επικαλείται η «Δημοκρατική» της Ρόδου ότι οδηγός στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε πως προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί και παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Διευθύντρια της Uber Greece Σαρίτα Βαρούχ τονίζει ότι «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές».

Επισημαίνει ότι η Uber θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές  ώστε όπως είπε «να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων» και καταλήγει «Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οδηγήθηκαν στην αστυνομία άλλοι δύο οδηγοί της πολυεθνικής εταιρείας, που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα.

Συγκεκριμένα φέρονται να χρέωναν 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το ύψος του ελάχιστου προβλεπόμενου νόμιμου κόμιστρου της UBER ανέρχεται στα 36 ευρώ.

Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς η εταιρεία ενημέρωσε τις Αρχές ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οχήματά της που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ηλία Βενέζη.