Αφού ομολόγησε πως αυτός προκάλεσε με το μαχαίρι που είχε μαζί του το τραύμα στο δεξί πόδι του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο δεύτερος εκ των κατηγορούμενων για την άγρια επίθεση σε βάρος του άτυχου νέου και των δύο φίλων του περιέγραψε τη νύχτα της μοιραίας επίθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η εισαγγελέας της έδρας ωστόσο, απευθύνοντάς του ερωτήσεις μετά τις εξηγήσεις του, τόνισε πως η σημερινή ομολογία του έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει προανακριτικά αλλά και με στοιχεία της δικογραφίας.

Αλκης Καμπανός: «Πήγαμε να κάνουμε οπαδικό επεισόδιο, δεν πήγαμε να σκοτώσουμε», είπε ο πρώτος κατηγορούμενος

«Χτύπησα και τον Άλκη και τον φίλο του»

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως επικρατούσε «χάος και πανικός» και ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

«Ο φίλος του Άλκη με χτύπησε με το κράνος. Έχασα την ισορροπία μου. Εκείνη την ώρα έβγαλα το μαχαίρι που το είχα στην τσέπη του παντελονιού μου. Χτύπησα τον φίλο του Άλκη δύο με τρεις φορές στην αριστερή γάμπα. Μετά είδα μια φευγαλέα σκιά που πήγε να ξεφύγει από τα σκαλοπάτια. Λογικά εκεί θα χτύπησα τον Άλκη. Δεν στόχευα κάπου και δεν γνώριζα πού είναι η μηριαία αρτηρία», ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Ο κατηγορούμενος είπε πως δέχτηκε μια κλοτσιά στο χέρι και κόπηκε από το μαχαίρι του, ενώ κάποιος τον χτύπησε και με ξύλο στο κεφάλι, χωρίς να δει ποιος είναι.

«Κοιτώντας κάτω είδα κάποια αίματα, γύρισα από την άλλη πλευρά και είδα και ένα κινητό. Τρία με τέσσερα άτομα ήταν όρθια, χωρίς να θυμάμαι ποιοι ήταν. Δεν πρόλαβα να δω τι αντικείμενα κρατούσαν αυτοί που ήταν πάνω στα σκαλιά», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος τον διέκοψε λέγοντάς του ότι «περιγράφετε το επεισόδιο λες και το κάνατε μόνος σας», με τον ίδιο να αποκρίνεται ότι «απλά δεν θυμάμαι τι έκαναν οι άλλοι. Άκουγα φασαρία καθόλη τη διάρκεια. Επικρατούσε ένα χάος, ένας πανικός».

Ο 21χρονος είπε ότι πέταξε το μαχαίρι σε έναν υπόνομο λίγο αργότερα χωρίς να θυμάται ακριβώς το σημείο. Ανέφερε ακόμα πως έμαθε για τον θάνατο του Άλκη το επόμενο πρωινό.

«Δεν μίλησα με κανέναν από τους άλλους για το συμβάν. Δεν είπα τίποτα ούτε στους δικούς μου. Δεν ξέρω πώς θα το έλεγα», συμπλήρωσε.

Οι ερωτήσεις της εισαγγελέα

«Εγώ, κύριε κατηγορούμενε, δεν μπορώ να σας πιστέψω και αυτό γιατί αναιρούν όλα αυτά που έχω μπροστά μου», είπε η εισαγγελέας μετά τις περιγραφές του 21χρονου.

Η εισαγγελέας προχώρησε σε πληθώρα ερωτήσεων προς τον κατηγορούμενο, σημειώνοντας πως πέφτει σε αντιφάσεις και ότι τόσο στην αστυνομία όσο και στην απολογία του στην ανακρίτρια είπε διαφορετικά πράγματα από αυτά που ισχυρίστηκε σήμερα. «Γιατί δεν τα αναιρέσατε τότε και τα αναιρείτε τώρα;», τον ρώτησε.

Αναφερόμενη στη χοντρή φόρμα που φορούσε ο Άλκης την ημέρα της επίθεσης -που μάλιστα είχε τρεις τρύπες από τις πιέτες που δημιουργήθηκαν- αλλά και το βάθος του τραύματος στη μηριαία αρτηρία, τον ρώτησε πώς γίνεται να προκληθεί από ένα κουζινομάχαιρο χωρίς δόντια, με τον ίδιο να δηλώνει «σίγουρος και πεπεισμένος» ότι το έκανε αυτός. «Δεν το είχα συνειδητοποιήσει τότε», τόνισε.

«Πως γίνεται αυτό το μαχαίρι που δεν μπορεί να κόψει ούτε ψωμί να τρύπησε τη φόρμα που ήταν τυλιγμένη και να κάρφωσε και ένα κορμί;», ρώτησε η εισαγγελέας με τον κατηγορούμενο να επιμένει πως εκείνος τραυμάτισε τον Άλκη.

«Πώς γίνεται εσείς να χτυπάτε τον φίλο του, αφού σας έχει χτυπήσει, και παράλληλα να χτυπάτε τον Άλκη, ενώ σύμφωνα με τις απολογίες όλων στην ανακρίτρια ασχολείστε μόνο με τον φίλο του; Ξεχνάτε ότι είστε άνθρωπος, εδώ περιγράφετε ένα θηρίο που δεν βλέπει και απλά κάνει πράγματα. Σήμερα βγαίνει μια τρίτη αλήθεια. Ποια από όλες να πιστέψουμε;», τόνισε η εισαγγελέας.