Την κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα που έχει ιδρύσει, το «ΕΑΝ» ανακοίνωσε ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το ρεπορτάζ που ήθελε τον Κανελλόπουλο και τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, να ετοιμάζουν νομική ντρίμπλα προκειμένου να σπάσουν τον θεσμικό μπλόκο και να μην τους αποκλείσει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Το μόνο που φαίνεται να διαφοροποιείται είναι η σειρά των γεγονότων. Ο Κασιδιάρης αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του σήμερα Σάββατο, μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ανήμερα της μαύρης επετείου της Χούντας ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις εκλογές με το κόμμα που ίδρυσε το «ΕΑΝ», το οποίο εκτός από «κέλυφος» και στέγη για τα πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη φιλοδοξεί να αποτελέσει, ως φαίνεται ομπρέλα για όλα τα πολιτικά μορφώματα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο.

Εν αναμονή της παράστασης…

Προϊδεάζοντας για τις κινήσεις -και σε μια δεύτερη ανάγνωση για τον τρόπο που θα τις παρουσιάσει- του κατσαδιασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη ανέφερε ότι έχει εκδηλώσει την πρόθεση να μην συμμετέχει ως υποψήφιος στις εκλογές.

Η μη συμμετοχή Κασιδιάρη στις εκλογές για τον προφανή λόγο ότι κανένα κόμμα που θα τον περιείχε στα ψηφοδέλτια του δεν θα εξασφάλιζε έγκριση από τον Άρειο Πάγο είναι ήδη γνωστή από το ρεπορτάζ, όπως και το γεγονός ότι στη συμφωνία προβλέπεται το σύνολο των στελεχών του καταδικασμένου χρυσαυγίτη να μεταφερθεί στο νεοπαγές πολιτικό μόρφωμα.

Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι το πώς ο Κασιδιάρης θα παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή και πώς θα προσπαθήσει -εκμεταλλευόμενος τα σοβαρά λάθη των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τις αστοχίες και τις παλινωδίες στη διαχείριση του ζητήματος- να ηρωποιηθεί και να το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά, προς όφελος του «ΕΑΝ».

Σε κάθε περίπτωση η σκυτάλη περνά και πάλι στη Δικαιοσύνη με το έργο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να γίνεται πιο πολύπλοκο, όπως λένε ειδικοί, συμπληρώνοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει προηγούμενο εφαρμογής της διάταξης.

Με δεδομένο δε ότι θα υπάρξουν και δεύτερες εκλογές ίσως τα τεχνάσματα των νεοναζιστών εγκληματιών προκειμένου να καταστρατηγήσουν την νομική απαγόρευση μπορεί να μην εξαντληθούν στο καμουφλάρισμα με το ΕΑΝ και τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Υπό αυτά τα δεδομένα αναγκάζονται όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι το κρίσιμο διακύβευμα -και παραμένει το ίδιο από την αρχή της ιστορίας με το κόμμα Κασιδιάρη- είναι ο ελληνικός λαός να συνειδητοποιήσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποκλείσει με την ψήφο του από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου τα φασιστικά μορφώματα.