Σεισμός 4,5 Ρίχτερ και μεγάλης διάρκειας σημειώθηκε περίπου στις 11:38 το πρωί του Σαββάτου (22/4) στην Εύβοια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση καταγράφηκε στα 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Ζάρακες και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 11 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, μέσα σε 10 λεπτά ακολούθησαν δύο μετασεισμοί των 2,6 και 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου βρήκε στον τηλεοπτικό αέρα τους δημοσιογράφους, καθώς την ίδια ώρα οι εκπομπές ήταν μετέδιδαν ζωντανά το διάγγελμα του πρωθυπουργού μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο δημοσιογράφος του MEGA, Γιάννης Χρηστάκος, διέκοψε την ώρα της σεισμικής δόνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε έναν σεισμό αυτήν την ώρα. Ζωντανή εκπομπή είμαστε αλλά να πούμε ότι έγινε σεισμός. Φάνηκε να ήταν ισχυρός. Θα το δούμε στην πορεία».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά επενέβη εκ νέου: «Παιδιά συγγνώμη που σας διακόπτω αλλά έχουμε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, το καταλαβαίνουμε κι εμείς εδώ στο στούντιο. Το λέω γιατί είμαστε σε ζωντανή μετάδοση. Θα έχουμε πολύ σύντομα νεότερα για το επίκεντρό του και τη δυναμική του».

Δείτε το απόσπασμα