Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή, μετά τον δυνατό σεισμό των 4,5 Ρίχτερ, που είχε επίκεντρο τους Ζάρακες και έγινε αισθητός και στην Αττική.

Ο σεισμός ταρακούνησε όλη την Εύβοια, με τους κατοίκους να βγαίνουν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους και με έκδηλο τον φόβο για μεγαλύτερο σεισμό.

Εκλαιγαν και φώναζαν οι κάτοικοι

Πολλοί, ξεχύθηκαν στους δρόμους, και με κλάματα έπαιρναν τηλέφωνα τους συγγενείς τους και φώναζαν «πάλι πάλι δυνατός σεισμός στην Εύβοια», «κουνηθήκαμε πολύ», όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα evima.gr.

«Βγήκαμε όλοι από τα σπίτια μας, έπεφταν πράγματα πάνω στα κεφάλια μας, ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Στο χωριό είχε λαϊκή σήμερα και όλος ο κόσμος ήταν σε μια ταραχή, άρχισαν να πέφτουν πράγματα από τους πάγκους. Όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος τις περιοχής.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαράκων μίλησε στο evima.gr και είπε ότι η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή. «Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή και πάμε να δούμε αν έχουν προκύψει ζημιές σε σπίτια», είπε.