Οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα «τρέχουν», καθώς το Εφετείο της Αργεντινής ανακοίνωσε την Τρίτη (18/4) ότι οκτώ άτομα, όλοι γιατροί και νοσηλευτές, που κατηγορούνται και πρόκειται να δικαστούν. Οι οκτώ κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Πρόκειται για τον προσωπικό γιατρό του Μαραντόνα νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, τη ψυχίατρό του Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, τον ψυχολόγο Κάρλος Άνχελ Ντίας, τη γιατρό Νάνσι Έντιθ Φορλίνι, τον επικεφαλής νοσηλευτή Μαριάνο Αριέλ Περόνι, τη νοσηλεύτρια Νταϊάνα Χισέλ Μαδρίδ, τον νοσηλευτή Ρικάρδο Ομάρ Αλμιρόν και το γιατρό της κλινικής Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.

Ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών από πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια στο Σαν Αντρές στο Τίγκρε, όπου υποβάλλονταν σε κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ ταυτόχρονα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει στο δικαστήριο στο Σαν Ισίντρο, βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, κατά της σοβαρότητας των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια ομάδα 20 ιατρικών εμπειρογνωμόνων, που συγκάλεσε ο δημόσιος εισαγγελέας της Αργεντινής, κατέληξε στο συμπέρασμα το 2021 ότι ο Μαραντόνα «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης» με επαρκή θεραπεία σε κατάλληλη ιατρική μονάδα. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την ακροαματική διαδικασία.