Έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εμφανίζονται στα βόρεια προάστια τις τελευταίες ώρες, καταλήγοντας σε ισχυρές βροχοπτώσεις, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Βελτίωση αναμένεται να δούμε αργά το απόγευμα.

Η ΕΜΥ στη σημερινή πρόβλεψή της είχε τονίσει ότι στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στα βόρεια θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες

 Σήμερα Τετάρτη, αβαθή βαρομετρικά χαμηλά με κέντρα στο νότιο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο, κινούμενα ανατολικά, θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια που λαμβάνει τις μεγαλύτερες τιμές της τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Επισημαίνεται ότι, πέρα από τις ηπειρωτικές περιοχές, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στο Α-ΒΑ Αιγαίο, τις Κυκλάδες, το Ιόνιο και το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη (20/4), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με ένταση ως τα 5 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Παρασκευή (21/4), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τις ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας. Ως προς τους ανέμους και τις θερμοκρασίες οι μεταβολές δεν θα είναι σημαντικές.

Το Σάββατο (22/4), στην ηπειρωτική χώρα είναι αρκετά πιθανή κάποια έξαρση της απογευματινής αστάθειας,σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση Ζιακόπουλου.