Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, να υπερασπιστεί το (δις)… στέμμα του στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο και ηττήθηκε από τον Τέιλορ Φριτζ σχετικά εύκολα μάλιστα με 2-0 σετ (6-2, 6-4).

Ο Αμερικανός νούμερο 10 στην παγκόσμια κατάταξη ξεκίνησε κατευθείαν με μπρέικ πόιντ στο πρώτο game με τον Στέφανο να δείχνει κουρασμένος. Τελικώς ακολούθησε άλλο ένα μπρέικ πόιντ για να έρθει εύκολα το 6-2 υπέρ του Φριτζ.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε πιο δυνατά με τον Φριτζ όμως να κρατάει το σέρβις του και να κάνει μπρέικ για το 4-3. Ο Στέφανος αντέδρασε κάνοντας μπρέικ στο μπρέικ του αντιπάλου του φτάνοντας στο 4-4. Ο Φριτζ ωστόσο έσπασε ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά για το 5-4 και μετά σέρβιρε τελειώνοντας το game χωρίς να χάσει πόντο και τον αγώνα με 6-4.

Χαρακτηριστικό του πόσο καλά ένοιωθε ο Φριτζ σε σχέση με τον Στέφανο ήταν ότι τελείωσε τον αγώνα μόλις σε 71 λεπτά και τώρα θα πάει στους «4» του τουρνουά με αντίπαλο τον Αντρέι Ρούμπλεφ την ώρα που ο Τσιτσιπάς αφού ξεκουραστεί λίγο, θα αρχίσει να σκέφτεται το επόμενο τουρνουά.