Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video με πρωταγωνιστές Γάλλους οδηγούς, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν χωρίς λόγο και αιτία ένα μποτιλιάρισμα δεκάδων μέτρων.

Το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με το «μυστήριο» μποτιλιάρισμα

Το video έχει τίτλο «Η Γαλλία δεν είναι με τα καλά της» και απαθανατίζει δεκάδες… υπνωτισμένους οδηγούς στο εθνικό δίκτυο της χώρας.

Αρχικά, στο video εμφανίζεται μία από τις λωρίδες κυκλοφορίας και μάλιστα η βοηθητική να έχει μποτιλιαριστεί. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του video συμπεραίνει κανείς ότι το πρόβλημα της αυξημένης κυκλοφορίας βρίσκεται στη συγκεκριμένη λωρίδα και ειδικότερα στην έξοδο της Εθνικής Οδού που ακολουθεί.

Βέβαια η συνέχεια του video έρχεται να διαψεύσει όσους βιάστηκαν να προβλέψουν ότι επρόκειτο για μια τυπική κυκλοφοριακή συμφόρηση ή έστω για κάποιο ατύχημα το οποίο προκάλεσε την προσωρινή ανάσχεση της κυκλοφορίας.

Τι πραγματικά συνέβη τελικά;

Προς έκπληξη όλων, το μποτιλιάρισμα δεν οφειλόταν στην αυξημένη κυκλοφορία, σε ατύχημα ή σε κάποιο άλλο απρόσμενο συμβάν, αλλά στην απόφαση κάποιου να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του ενεργοποιώντας τα αλάρμ.

Αυτό – όπως αποδείχθηκε – δεν στάθηκε αρκετό κι έτσι τα οχήματα που ακολουθούσαν δεν αντιλήφθηκαν αυτή την κίνηση του οδηγού κι έτσι αντί να προσπεράσουν το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, άρχισαν το ένα μετά το άλλο να… στοιχίζονται πίσω του και να δημιουργούν ένα μποτιλιάρισμα δεκάδων μέτρων.

Προφανώς, οι πιο πίσω οδηγοί ήταν πολύ δύσκολο να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει και ως νομοταγείς πολίτες περίμεναν υπομονετικά να φτάσουν στην έξοδο της Εθνικής Οδού.

Μόνο ο οδηγός ενός Peugeot καταφέρνει να λύσει τον… γόρδιο δεσμό του ακινητοποιημένου αυτοκινήτου και να ελιχθεί, αφήνοντας πίσω του το πιο παράξενο μποτιλιάρισμα που έχει δημιουργηθεί στις ημέρες μας.