Ένα ταξίδι της στη Βοστώνη, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, γέννησε την επιθυμία στην Έφη Μιχελή να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη ζωγραφική και μάλιστα στη ναϊφ.

Μισό αιώνα και πλέον αργότερα τα έργα της επιστρέφουν στον τόπο όπου η δημιουργός της δέχθηκε το αρχικό κέντρισμα για να πιάσει τον χρωστήρα και να πλάσει με τα χρώματα τους δικούς της κόσμους στον καμβά.

Και τα έργα της εκτίθενται εδώ και τρεις εβδομάδες – έως και σήμερα- στο Curry Student Center του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει, τα τελευταία χρόνια, το Ίδρυμα Μιχελή να προβάλλει στο εξωτερικό τη σύγχρονη ελληνική πολιτισμική δραστηριότητα.

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εκθέσεις των έργων της Έφης Μιχελή σε Βερολίνο και Φιλιππούπολη, είναι η πρώτη φορά που μια έκθεση του Ιδρύματος περνά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου  είναι η παρούσα έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, πάντα σε συνεργασία με  αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς φορείς.