Στη Βαρκελώνη για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Διαλογισμοί του κινηματογράφου» βρέθηκε ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, που ετοιμάζει την τελευταία του ταινία, σε μια συνάντηση με τους θαυμαστές του «άνοιξε» την καρδιά του και εξομολογήθηκε ότι η ταινία που τον «τραυμάτισε» περισσότερο στην παιδική του ηλικία ήταν το «Μπάμπι».

«Ο Μπάμπι που χάθηκε όταν χωρίστηκε από τη μητέρα του, οι πυροβολισμοί του κυνηγού εναντίον της και η τρομακτική πυρκαγιά στο δάσος με επηρέασαν περισσότερο από κάθε άλλη εικόνα που είδα στον κινηματογράφο», είπε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «ήταν σαν να έβλεπα την αποκάλυψη από την οπτική γωνία των ζώων».

Επίσης, ο Ταραντίνο αποκάλεσε τον «Μπάμπι» «την ταινία που τραυμάτισε τα παιδιά για δεκαετίες».

«Θυμάμαι το μικρό μου μυαλουδάκι να…»

«Αλλά νομίζω ότι, περισσότερο από την ψυχολογική δυναμική της πλοκής, η απροσδόκητη τραγική ανατροπή της ταινίας ήταν αυτό που μου προκάλεσε τέτοιο σοκ», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο δημιουργός του «Pulp Fiction» σημείωσε: «Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις δεν ανέδειξαν την πραγματική φύση της ταινίας. Αντιθέτως, επικεντρώθηκαν στα καμώματα του αξιαγάπητου Μπάμπι και του Τάμπορ. Τίποτα δεν με προετοίμασε για τη σπαρακτική τροπή των γεγονότων. Θυμάμαι το μικρό μου μυαλουδάκι να αναφωνεί: «Τι στο καλό συμβαίνει εδώ;» Νομίζω ότι, αν ήμουν πιο προετοιμασμένος για αυτό που θα έβλεπα, θα το είχα επεξεργαστεί διαφορετικά».

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης πάντως παραδέχτηκε ότι δεν μεγάλωσε μέσα σε «γυάλα», καθώς η μητέρα του τον άφηνε από πολύ μικρή ηλικία να βλέπει ταινίες που συνιστώνται μόνο για ενήλικες.

«Κάποια στιγμή, όταν συνειδητοποίησα ότι παρακολουθούσα ταινίες που άλλοι γονείς δεν άφηναν τα παιδιά τους να δουν, ρώτησα τη μητέρα μου γι’ αυτό. «Κουέντιν», μου είπε, «ανησυχώ περισσότερο για σένα που βλέπεις ειδήσεις. Μια ταινία δεν πρόκειται να σου κάνει κακό»», εξήγησε.