Δύο χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Κυριακή, από την άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τους δολοφόνους του να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Η χήρα του δημοσιογράφου, Στάθα, δηλώνει βέβαιη ότι η δολοφονία του θα εξιχνιαστεί και μιλά στον ΑΝΤ1 για τη ζωή μετά το φόνο του συζύγου της αλλά και τις έρευνες των Αρχών.

«Είναι δεδομένο ότι ο φάκελος του Γιώργου δεν έχει φύγε από τα χέρια τους, η υπόθεση ψάχνεται καθημερινά και όπως μας είπε πρόσφατα υψηλόβαθμος αξιωματούχος είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Γιώργου. Ώς σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ που ήταν τόσα χρόνια αστυνομικός συντάκτης και συνοδοιπόρος όσον αφορά τον συνδικαλισμό και στο να ακουστεί η φωνή τους εμπιστεύομαι τους Έλληνες αξιωματικούς ότι οι περισσότεροι από αυτούς τιμούν τα γαλόνια τους. Είμαι πεπεισμένη ότι θα βγει η δολοφονία του Γιώργου» λέει.

«Η ζωή μας ήταν πολύ ωραία πριν από αυτό. Περίμενα τον Γιώργο με χαρά να γυρίσει στο σπίτι μας, για να περάσουμε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και δυστυχώς τον είδα εδώ αιμόφυρτο. Με στοιχειώνει που δεν με άφησαν να τον πλησιάσω και να τον αγκαλιάσω» συγκινεί.

«Στα δύο χρόνια αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το κράτος ήταν απών από την οικογένεια του Γιώργου, δεν υπήρξε η παραμικρή συμπαράσταση από κανένα φορέα» καταλήγει η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ενα βαν… οδηγεί τις έρευνες για την εξιχνίαση

Ενα βαν που φαίνεται – όπως διαπιστώθηκε σε δεύτερη φάση – ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Αλιμο φαίνεται να «οδηγεί» τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση, δύο χρόνια μετά, της εγκληματικής ενέργειας που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Οπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε, σε δεύτερη φάση εξέτασης του υλικού των καμερών, να συνοδεύει στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δολοφόνους να επιβιβάσθηκε στο εν λόγω όχημα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις και σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Το χρονικό

Η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου που κάλυπτε επί σειρά ετών το αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν υπεύθυνος ειδησεογραφικού site σημειώθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Αννινου 29, στον Αλιμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του, από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν, όταν οι δύο δράστες – ο ένας φορούσε κράνος και ο δεύτερος κουκούλα – τον πλησίασαν με μια μηχανή σκούτερ μάρκας Beverly. O συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον δημοσιογράφο χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου – πιστόλι με σιγαστήρα.

Στο σημείο βρέθηκαν δεκαεπτά κάλυκες, ενώ πάνω από έξι σφαίρες έπληξαν τον δημοσιογράφο, οι τέσσερις στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Αρχικά η έρευνα εστιάσθηκε στον εντοπισμό της μηχανής στην οποία επέβαιναν οι δράστες, αφού δεν ήταν σαφές αν αυτή ήταν κλεμμένη και ερευνήθηκαν κάτοχοι περίπου 300 διτρόχων ίδιας μάρκας και τύπου. Παράλληλα, επιχειρήθηκε να συγκεντρωθεί οπτικό υλικό από την πορεία της εν λόγω μοτοσικλέτας, η οποία διαπιστώθηκε ότι μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου κατευθύνθηκε προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος, ακολούθως πριν από το ΣΕΦ έστριψε προς Κηφισό, με τα ίχνη της να χάνονται στη λεωφόρο Αθηνών.