Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, ένας πρώην πρόεδρος, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Στην συνέχεια, ο δικαστής απήγγειλε στον Ντόναλντ Τραμπ 34 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, στο πλάισιο της υπόθεσης της Στόρμι Ντάνιελς. Ακόμη, οι εισαγγελείς στο Μανχάταν κατηγόρησαν τον Τραμπ, ότι προσπάθησε να αποκρύψει παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκστρατείας του το 2016.

Έχοντας ακούσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ο πρώην πρόεδρος ρωτήθηκε από τον δικαστή, τι δηλώνει σχετικά με αυτές, με τον Τραμπ να δηλώνει «αθώος» για όλες τις κατηγορίες, και στη συνέχεια, αφού δεν ετέθη εγγύηση, ούτε περιοριστικοί όροι από την πλευρά του δικαστηρίου, ο πρώην πρόεδρος αποχώρησε από το δικαστήριο του Μανχάταν. Από ότι φαίνεται, όμως, ο δικαστής Χουάν Μερτσάν, που έχει αναλάβει την υπόθεση, φέρεται να είναι θερμός υποστηρικτής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν, ενώ η κόρη του εργαζόταν στην καμπάνια αυτή.

Ο δικαστής Μέρτσαν δώρισε χρήματα στην καμπάνια Μπάιντεν

Δημοσίευμα της New York Post, αναφέρει ότι ο Μέρτσαν, ο δικαστής που χειρίζεται την ποινική υπόθεση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Μανχάταν, δώρισε 35 δολάρια σε σκοπούς των Δημοκρατικών για το 2020, συμπεριλαμβανομένων 15 δολαρίων στην εκστρατεία του προέδρου Μπάιντεν και 10 δολαρίων σε μια ομάδα αφιερωμένη στην «Αντίσταση … στη ριζοσπαστική δεξιά κληρονομιά του Ντόναλντ Τραμπ».

Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών δείχνουν ότι ο Μέρτσαν έκανε τρεις δωρεές μικρών ποσών μέσα σε διάστημα δύο ημερών τον Ιούλιο του 2020 μέσω του ActBlue, της προτιμώμενης διαδικτυακής πλατφόρμας συγκέντρωσης κεφαλαίων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο βετεράνος δικαστής συνεισέφερε 15 δολάρια που προορίζονταν για την εκστρατεία «Biden for President» στις 26 Ιουλίου 2020 και στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα, έκανε συνεισφορές ύψους 10 δολαρίων στο Progressive Turnout Project και στο Stop Republicans. Η αποστολή του Progressive Turnout Project είναι να «συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν», σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας.

Το Stop Republicans είναι θυγατρική του Progressive Turnout Project και περιγράφει τον εαυτό της ως «μια προσπάθεια που χρηματοδοτείται από τη βάση και είναι αφιερωμένη στην αντίσταση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και στη ριζοσπαστική δεξιά κληρονομιά του Ντόναλντ Τραμπ». Τα αρχεία του FEC δείχνουν ότι ο Μέρτσαν ανέφερε ως επάγγελμα «δικαστής» στο έντυπο δωρεάς και ως εργοδότη του, το Γραφείο Διοίκησης Δικαστηρίων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η αποκαλυπτική ανάρτηση του Τραμπ τζούνιορ

Σύμφωνα μάλιστα με την New York Post, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανήρτησε την Τρίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν σύνδεσμο με μια φωτογραφία της κόρης του δικαστή της Νέας Υόρκης Χουάν Μέρτσαν, καθώς ο πατέρας του δέχθηκε επίπληξη για τις διαδικτυακές του εξάρσεις εν μέσω της δίκης που ξεκίνησε εναντίον του.

Γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, ο μεγάλος γιος του πρώην προέδρου κοινοποίησε ένα άρθρο του Breitbart που παρουσίαζε μια φωτογραφία του Μέρτσαν με την κόρη του, Λόρεν, και ισχυριζόταν ότι εργαζόταν στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις.

«Φαίνεται σχετικό… άλλη μια σύνδεση σε αυτή τη δίκη των Δημοκρατικών. Οι BS δεν τελειώνουν ποτέ, φίλοι», έγραψε το μεγαλύτερο παιδί του πρώην προέδρου, 45 ετών, στο Twitter και στο Truth Social. Συνέχισε δε γράφοντας «Η κόρη του δικαστή της υπόθεσης Τραμπ εργαζόταν στην καμπάνια Μπάιντεν – Χάρις»

Το προφίλ της Λόρεν Μέρτσαν

Η Λόρεν Μέρτσαν συμπεριλήφθηκε ως μέλος των Δημοκρατικών σε μια λίστα με τιμώμενα πρόσωπα για το 2020 από το Campaigns & Elections, η οποία περιγράφει λεπτομερώς το έργο της ως πρόεδρος και συνεργάτης της Authentic Campaigns, μιας ψηφιακής εταιρείας που προσανατολίζεται σε προοδευτικές πολιτικές εκστρατείες.

Μάλιστα, στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναγράφεται ξεκάθαρα η θέση της στην ψηφιακή εταιρεία που αναλαμβάνει την πολιτική επικοινωνία των υποψηφίων.