Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης να κατατεθεί η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας κατά τη τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πρόθεση είναι ξεκάθαρη.

«Θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή, τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα. «Επειδή βλέπω μια συζήτηση, σα να περιμένει κάποιος αυτή η νομοθετική μας βούληση όπως εκφράστηκε να μην ευοδωθεί, θα παρακαλούσα όποιος το θέλει αυτό, όποιος εν τέλει θέλει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας να είναι να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη να μας το πει ευθαρσώς με όποιο επιχείρημα έχει, εγώ δεν έχω αντίρρηση» πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης.

«Εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι νοητό και έχουμε κάνει μία νομοθεσία συγκεκριμένη» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, στο οποίο φτάσαμε μετά από πολλή σκέψη μετά από πολλή βάσανο μετά από μεγάλη ανάλυση μιας σειράς δεδομένων».