Την ένταξη του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου και της νεότερης υποψήφιας – μόλις 25 ετών – Μυρτώς Κοροβέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καλωσόρισε ο Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Instagram.

Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και η Μυρτώ Κοροβέση στην Ανατολική Αττική.

Και οι δύο νέοι υποψήφιοι, πάντως, έχουν δώσει ήδη τα «διαπιστευτήριά» τους, αφού ο Μάριος Αθανασίου το 2019 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής», ενώ η Μυρτώ Κοροβέση είναι γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Διόνυσο.

Ο Μάριος Αθανασίου γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1974 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.

Το 1995, σε ηλικία 21 ετών, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός ξεκινώντας τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, από όπου αποφοίτησε το 1998.

Από τότε έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών, θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής».

Η Μυρτώ Κοροβέση, η οποία θα είναι υποψήφια στην Ανατολική Αττική, είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές και γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Διόνυσο.