Την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε κάθε μέτρο που αποκλείει μια εγκληματική οργάνωση από τη συμμετοχή της στις εκλογές επιβεβαίωσε ο βουλευτής του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, αναφορικά με το «κόμμα Κασιδιάρη» και την πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την Δευτέρα.

Ωστόσο, ο κ. Καστανίδης, αφού τόνισε πως «αυτό είναι η προστασία της Δημοκρατίας», δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «εγκαλεί» ταυτόχρονα την κυβέρνηση «για προχειρότητα και ανευθυνότητα».

Και αυτό, όπως εξήγησε σε ζωντανή δήλωσή του, επειδή «χρειάστηκε μέχρι τώρα να φέρει τρεις ρυθμίσεις, πράγμα που δεν θα συνέβαινε εάν άκουγε εξαρχής και πριν δύο χρόνια τις υπεύθυνες προτάσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ», όπως είπε.

«Λυπούμαστε γιατί για άλλη μια φορά αποδεικνύει τους χαρακτηρισμούς που ανέφερα: προχειρότητα και ανευθυνότητα», σημείωσε ο κ. Καστανίδης.

ΑΣΟΕΕ: «Να είναι πιο αποτελεσματικός ο υπουργός και οι υπηρεσίες του»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν υπουργοί που καλούν τους άλλους να τοποθετηθούν, ενώ χρειάζεται ο ίδιος να είναι πιο αποτελεσματικός και οι υπηρεσίες του» – μία προφανή αιχμή για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Τέλος, ο Χάρης Καστανίδης, που είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης, μίλησε για την στατικότητα του ΑΠΘ.

«Συζητήσαμε σήμερα επίκαιρη ερώτηση για την ανάγκη στατικών ελέγχων και σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων κρίσεων για το ΑΠΘ, όπως και για το πειραματικό του σχολείο», ανέφερε, προσθέτοντας πως «δεν μας έκανε σοφότερους η απάντηση της κυβέρνησης, γι’ αυτό ακριβώς και δηλώνω ότι έχει τεράστια ευθύνη να προχωρήσει σε άμεσους προσεισμικούς ελέγχους και σε αποκατάσταση αναγκών των κτιρίων, όχι μόνο στο ΑΠΘ, αλλά σε όλη τη δημόσια εκπαίδευση».

«Είναι επείγουσα ανάγκη και επισημαίνω για άλλη μία φορά: είναι απόλυτα υπεύθυνη για τους χειρισμούς», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.