Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πανάκι της Ίριδας προχώρησε ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος καταθέτει στο δικαστήριο.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στείλει μήνυμα σε ανύποπτο χρόνο στον Μάνο Δασκαλάκη σχετικά με το πανάκι της Ίριδας και του ζητούσε να της δώσει το τηλέφωνο της Αγγελικής Τσιόλα, προκειμένου η ίδια να ζητήσει από την ιατροδικαστή το πανάκι.

«Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω» είχε γράψει στο μήνυμά της προς τον σύζυγό της, με τον ίδιο να εκπλήσσεται.

«Τι αναλαμπή είναι αυτή;» της είχε απαντήσει, με την 34χρονη κατηγορούμενη να του λέει ότι είχε δει «ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω πίσω».

Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανείς δεν ήξερε τι είχε μεσολαβήσει, ώστε να ζητήσει η Ρούλα τη δεδομένη στιγμή πίσω το πανάκι.

Κάτι που έκανε με την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο κ. Ηλιάδης, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του για τους θανάτους των δύο παιδιών, της Μαλένας και Ίριδας.

«Μοιράστηκα με τους συναδέλφους μου τους προβληματισμούς μου, μεταξύ άλλων και με την κυρία Τσιόλα» ανέφερε ο κ. Ηλιάδης, συμπληρώνοντας: «Δεν μου φαίνονταν λογικοί οι θάνατοι των δύο παιδιών και τη ρώτησα τι με συμβουλεύει. Μου συνέστησε να περιμένω να γίνει ο γονιδιακός έλεγχος».

«Να είσαι κοντά στην οικογένεια»

Παράλληλα ο Ανδρέας Ηλιάδης αναφέρθηκε και στη συμβουλή που του έδωσε η Αγγελική Τσιόλα. «Μου είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να είσαι κοντά στην οικογένεια». Ήταν κάτι το οποίο κράτησα με ευλάβεια» τόνισε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός που συνέβη με πρωταγωνίστρια τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ο ίδιος με την κυρία Τσιόλα.

«Σε αυτήν την επίσκεψη της κυρίας Τσιόλα στη Μονάδα, για κάποιο λόγο, πίσω από την πόρτα βρισκόταν η μητέρα της Τζωρτζίνας. Όταν άνοιξε την πόρτα η κυρία Τσιόλα για να φύγει, η μητέρα της Τζωρτζίνας ήταν ακόμη εκεί. Μου είπε: «Κύριε Ηλιάδη, τα άκουσα όλα». Της είπα πολύ ευγενικά «δεν έχετε το δικαίωμα, δεν θα σας λέω τι συζητάω με τους συνεργάτες μου, είναι κάτι που δεν σας αφορά»», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Η επιβεβαίωση από την αδελφή της Ρούλας

Την αγωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου να πάρει στα χέρια της ξανά το πανάκι που χρησιμοποιούσε η Ίριδα, επιβεβαίωσε στην κατάθεσή της και η αδελφή της.

«Δεν γνώριζα τότε ότι είχε ζητήσει το πανάκι πίσω. Εκ των υστέρων το έμαθα όταν βγήκε στη δημοσιότητα και τη ρώτησα σχετικά με αυτό. Μου είπε ότι το ζήτησε γιατί είχε ακούσει έναν διάλογο μεταξύ Ηλιάδη και Τσιόλα» σημείωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους λόγους που η 34χρονη κατηγορούμενη ήθελε το συγκεκριμένο πανάκι. «Η Ρούλα πίστευε ότι ο Ηλιάδης είχε εμμονή μαζί της, κάτι που πίστευε και ο Μάνος. Η Ρούλα πίστευε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο με το πανάκι. Δεν τη ρώτησα τι εννοούσε με το «κάτι περίεργο», ούτε ρώτησα τι συζήτηση είχαν Ηλιάδης – Τσιόλα», συμπλήρωσε στην κατάθεσή της.