Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η κατάρρευση τμήματος οροφής στο 18ο δημοτικό σχολείο του Βόλου, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Από τις αυτοψίες προέκυψε ότι 4 τάξεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε ένα σχολείο που η πτώση σοβάδων φαίνεται να είναι ένα από τα πολλά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, κάτι που έχει εξοργίσει τους γονείς.

Εισαγγελική παρέμβαση

Η Εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων στην αίθουσα της έκτης τάξης, επάνω στην έδρα, την ώρα που η δασκάλα έβγαζε φωτοτυπίες.

Ζητά, σύμφωνα με το gegonotanews.gr, να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει το σχολείο και η Πρωτοβάθμια, τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα.

Η Προκαταρκτική αφορά παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.

Σε άθλια κατάσταση το σχολείο

Το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση. Οι φθορές είναι τεράστιες και ακόμα και η ταράτσα, έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Οι γονείς χθες απαιτούσαν να μην μπουν τα παιδιά για μάθημα και ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος απάντησε πως δεν θα αποφασίσουν εκείνοι εάν θα κλείσει ή όχι το σχολείο και προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το σχολείο είναι παλιό. Χτίστηκε το 1957, αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό του Βόλου. Όπως μας είπαν, δεν ήταν φουσκωμένο το ταβάνι. Ήταν μία χαρά και δεν έδειχνε ότι θα πέσει. Εάν έπεσε το σημείο που ήταν μία χαρά, φανταστείτε τι γίνεται στα σημεία που έχουν ρωγμές», είπε στο MEGA, η  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου δημοτικού σχολείου Βόλου, Λίλα Μωραΐτου.

Σύμφωνα με την ίδια σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στη σχολική μονάδα και οι τάξεις που βρίσκονται στον συγκεκριμένο όροφο όπου εντοπίστηκε το πρόβλημα θα κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Από τύχη δεν υπήρξε  τραυματισμός μαθητή ή δασκάλου

Γεγονός είναι πάντως, ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός μαθητή ή δασκάλου. Το συμβάν,  έγινε στην ώρα του διαλείμματος και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς κομμάτια της οροφής έπεσαν πάνω στην έδρα και στα πρώτα θρανία της αίθουσας.

Οι λίγοι μαθητές που ήταν μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, κάθονταν μακριά από το σημείο.

Δείτε εικόνες της τάξης:

Eικόνες από facebook