Για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη από τα Σεπόλια που είχε πέσει θύμα μαστροπείας και βιασμών, από άγνωστο άνδρα την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, υπογράμμισε ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με στόχο την ανήλικη και την οικογένειά της, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απειλή εναντίον της.

Μιλώντας στο Live News, ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε σε άλλα δύο περιστατικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

«Πριν κάποιες μέρες, άγνωστος πέταξε πετρά στο παράθυρο της 12χρονης με αποτέλεσμα να σπάσει όλη την τζαμαρία. Το Σάββατο που πέρασε, άγνωστος έπιασε τον αδερφό της τη12χρονης στο σημείο που διαμένει, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα κάνοντας «μη μιλάς»».

«Ξεκάθαρη απειλή, κάποιοι ή δε θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις ή θέλουν αυτοί που ήδη βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν τη μητέρα», υπογράμμισε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

«Προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου»

Μέσω του κ. Λύτρα, η μητέρα της 12χρονης, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για την υπόθεση των βιασμών και της μαστροπείας στα Σεπόλια, υποστήριξε ότι όσα έχουν συμβεί δεν είναι τυχαία, αλλά συνιστούν μια προσπάθεια εκφοβισμού της 12χρονης.

«Σήμερα η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Ηλία Μίχο και άλλους δράστες δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της και τον αδελφό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικίας, της πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε στο χέρι και τράπηκε σε φυγή» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρηος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν δύο εβδομάδες άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία».

«Επίσης, το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο, προφανώς, προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του» πρόσθεσε.

«Ολα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει «να μιλάει» σχετικά με όσα βίωσε. Ηδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών» σημειώνει η Χ.Β δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα.