Γεγονός φασιστικής νοοτροπίας χαρακτήρισε την επίθεση σε τρανς φοιτήτρια, που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο πρύτανης του ιδρύματος, Χρήστος Μπούρας.

Ομάδα φοιτητών επιτέθηκε σε τρανς φοιτήτρια, χτυπώντας τη με γροθιές και κλωτσιές, και ρίχνοντάς της μπογιές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το θύμα σφάδαζε από τους πόνους και τελικά οι «νταήδες» τον εγκατέλειψαν και απομακρύνθηκαν τρέχοντας, όπως μεταδίδει το tempo24.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα «Αχαϊκή Πολιτεία».

Το περιστατικό συνέβη στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη φοιτητική κοινότητα. Μάλιστα ενώ γυναίκες – μέλη συλλογικότητας στο Πανεπιστήμιο ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας.

«Φασιστική επίθεση»

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα πριν δύο εβδομάδες με ενημέρωσε η πρόεδρος του τμήματος ότι έγινε επίθεση σε βάρος φοιτήτριας.

Ωστόσο η φοιτήτρια που δέχθηκε την επίθεση αρνήθηκε να επικοινωνήσει μαζί του. Ήρθε σε επικοινωνία με την πρόεδρο του τμήματος και την πρόεδρο της επιτροπής ισότητας φύλων.

Κατά τον πρύτανη το περιστατικό δεν έχει τη βαρύτητα που περιγράφουν, δεν έχει τραυματιστεί τόσο βαριά η φοιτήτρια. Παρόλα αυτά είναι γεγονός φασιστικής επίθεσης που καταδικάζεται από την πρυτανεία.

Ερωτηθείς διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε εντός του πανεπιστημίου ενώ η φοιτήτρια πήγαινε σε μάθημα.