Χρειάστηκε να περάσουν 24 ώρες για να… βρει μια απάντηση στο νέο φιάσκο της διοίκησης του που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το ποδόσφαιρο στην διάλυση. Και τι απάντηση; Ένα ολοκληρωτικό και άνευ προηγουμένου «στριπτίζ» της ΕΠΟ του Μπαλτάκου που παραδέχεται ωμά την ανικανότητα της, στην καλύτερη των περιπτώσεων…

Η ΕΠΟ με την ανακοίνωσή της παραδέχεται ωμά και ανερυθρίαστα ότι μόλις την Τετάρτη έκανε ενέργειες και ζήτησε τη σύμπραξη της UEFA για να έρθουν elite διαιτητές και αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε τον Μπαλτάκο για τη συζήτηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν και την επιστολή της Super League 1.

Με λίγα λόγια η ΕΠΟ αποκαλύπτει με περίσσιο θράσος ότι μέχρι τη συνάντηση Μπαλτάκου – Τσέφεριν και έως ότου γνωστοποιηθούν στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας τα αιτήματα για ελίτ διαιτητές, δεν είχε κάνει το παραμικρό. Ούτε η ΕΠΟ θεσμικά, ούτε ο ίδιος ο Μπένετ. Για τον οποίο επίσης επισημαίνεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση ότι από την Τετάρτη ξεκίνησε να έχει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με την UEFA!

Τι έκανε τόσους μήνες ο Μπένετ και ο Μπαλτάκος για τους ελίτ διαιτητές; Απολύτως τίποτα όπως η ίδια η ΕΠΟ παραδέχεται! Ότι δηλαδή φώναζε εδώ και μήνες ο Ολυμπιακός ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι ότι δεν βρίσκουν ή δεν έρχονται ελιτ διαιτητές αλλά ότι δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση Μπένετ και Μπαλτάκος για αυτό! Διαβάστε την ανακοίνωση – «στριπτίζ» της ΕΠΟ!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.