Με την  SEAT να επιτυγχάνει το 2022 πωλήσεις  385.600 οχημάτων και την CUPRA να ξεπερνάει τις προσδοκίες και να εδραιώνει τη θέση της ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη με τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της να μην δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης, η ισπανική φίρμα επενδύει στην ηλεκτροκίνηση με ταχείς ρυθμούς!

Σήμερα η φίρμα βιώνει τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς: έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή. Σήμερα, το κύριο εργοστάσιο της SEAT θα ξεκινήσει την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025 από διαφορετικές μάρκες του Group. Στόχος της φίρμας να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών μοντέλων, τα  Small BEV τα οποία θα ηγηθεί η VW ενώ η Cupra θα γίνει μια πλήρως εξηλεκτρισμένη φίρμα έως το 2030.

Η  μάρκα ξεκίνησε το ταξίδι της περίπου πριν πέντε χρόνια και εκτός από το Terramar, το σχέδιο  εξηλεκτρισμού της CUPRA για το 2025, περιλαμβάνει και δύο άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα  το UrbanRebel και το CUPRA Tavascan.

Η φίρμα ετοιμάζει μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2025 η ισπανική φίρμα θα παρουσιάσει το UrbanRebel, ένα μικρό αστικό μοντέλο  με  ηλεκτροκινητήρα των 226 ίππων (166 kW) κα με επιδόσεις που υπόσχονται 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και με αυτονομία 440 χιλιόμετρα.

To UrbanRebel είναι ένα μικρό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen έχει μήκος 4 μέτρα που θα ενσωματώνει προηγμένα ανακυκλωμένα υλικά ώστε να είναι ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Η CUPRA ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να τρέξει στην ηλεκτροκίνητη Formula E, όντας μια φίρμα που έχει εξελιχθεί σημαντικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Σήμερα, η ξεχωριστή φίρμα έχει αναπτύξει το e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, συμμετέχοντας με αυτό στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Η νέα ηλεκτρική φιλοσοφία της  CUPRA δεν σταματά εδώ. Προσφάτως, η ισπανική φίρμα  παρουσίασε το νέο Terramar που είναι  το πρώτο της ηλεκτροκίνητο SUV. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και νέας γενιάς plug-in hybrid κινητήρες που προσφέρουν περίπου 100 χλμ. πλήρως ηλεκτρικής αυτονομίας.