Τρίτο ντέρμπι στη σειρά για την ΑΕΚ. Και με τα τωρινά δεδομένα, δε θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε, πως πρόκειται και για το πιο κρίσιμο.

Σε λίγες μέρες η αρμάδα του Ματίας Αλμέιδα ανηφορίζει προς την ασπρόμαυρη πλευρά της Θεσσαλονίκης για μια… ζαριά τίτλου. Μετά την back to back απώλεια βαθμών με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τα περιθώρια στένεψαν για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και σε ενδεχόμενη ήττα από τον ΠΑΟΚ, θα κατρακυλήσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τόσο ρευστή είναι η κατάσταση.

Με το ματς της Τούμπας να βρίσκεται προ των πυλών, ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να λύσει τον γρίφο που ακούει στο όνομα, Λιβάι Γκαρσία. Ο νεαρός φορ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το σημαντικό ματς με τους «ασπρόμαυρους». Το γεγονός πως δεν έχει επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, τον καθιστά κάτι παραπάνω από αμφίβολο, πονοκεφαλιάζοντας τους πάντες στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων».

Ο 25χρονος είναι η αιχμή του δόρατος της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης και ένας μόνιμος… μπελάς για τους αντίπαλους αμυντικούς. Η εκρηκτικότητά και τα τελειώματά του δύσκολα βρίσκουν «αντίδοτο» και άπαντες αντιλήφθηκαν την απουσία του στα ντέρμπι με «ερυθρόλευκους» και «πράσινους».

Τα 15 εφετινά γκολ, αλλά και η επιβλητική παρουσία του Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης έλειψαν από την ΑΕΚ. Ο νεαρός παίκτης είναι εκ των MVP της εφετινής ομάδας του Ματίας Αλμέιδα και ενδεχόμενη απουσία του από το ματς με τον ΠΑΟΚ δημιουργεί νέα δεδομένα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως νοκ άουτ είναι και ο Φαν Βεερτ. Οπότε, ο… κλήρος θα πέσει είτε στον Στίβεν Τσούμπερ -που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι- είτε στον Σέρχιο Αραούχο.

Με ή χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία, το ντέρμπι της Τούμπας έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για την ΑΕΚ. Μένει να φανεί αν οι «κιτρινόμαυροι» πανηγυρίσουν το πρώτο τους διπλό στην ασπρόμαυρη πλευρά της Θεσσαλονίκης από το καλοκαίρι του 2020.