Πληρωμή σε δόσεις χωρίς τόκους ή άλλες χρεώσεις προσφέρει η υπηρεσία Apple Pay Later που λανσάρει ο κατασκευαστής των iPhone, σε πρώτη φάση δοκιμαστικά και μόνο στις ΗΠΑ.

Η νέα υπηρεσία της Apple ακολουθεί τη λογική «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ειδικά μεταξύ των νέων.

H υπηρεσία εμφανίζει τη συνολική οφειλή και τις δόσεις για επιμέρους αγορές (Apple)

Το Apple Pay Later, το οποίο ενσωματώνεται στην υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού Apple Wallet, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να πληρώνουν σε τέσσερις δόσεις μοιρασμένες σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Οι χρήστες iPhone και iPad θα μπορούν να ζητούν την έγκριση δανείου 50 έως 1.000 δολαρίων, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα που δέχονται το Apple Pay καθώς και για αγορές εντός εφαρμογών.

Στην πρώτη, δοκιμαστική φάση, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε τυχαία επιλεγμένους χρήστες στις ΗΠΑ, πριν επεκταθεί τους επόμενους μήνες.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερδανεισμός, αναφέρει η Apple στην ανακοίνωσή της, το Apple Pay Later δέχεται μόνο χρεωστικές κάρτες και όχι πιστωτικές.

Επιπλέον, πριν από την έγκριση του δανείου η υπηρεσία θα προχωρά σε προκαταρκτική χρέωση ποσού, το οποίο στη συνέχεια θα επιτρέπεται αυτόματα, για να βεβαιωθεί ότι ο χρήστης «βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση».

Από το φθινόπωρο, προσθέτει η ανακοίνωση, τα δεδομένα θα διαβιβάζονται στις αμερικανικές εταιρείες που εκτιμούν το αξιόχρεο των πολιτών.