Μια ακόμα γιατρός από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί η 9χρονη Τζωρτζίνα βρέθηκε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της .

Παράλληλα  το δικαστήριο ομόφωνα  αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια  να κληθεί να καταθέσει η παιδιοκαρδιολόγος κυρία Καρατζά και να αναγνωστεί  η κατάθεση της, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας,με το σκεπτικό πως «έχει άμεση σχέση με την ουσία της υπόθεσης».

«Εάν υπήρχε καρδιακή νόσος στη Τζωρτζίνα που εμείς χάσαμε θα έπρεπε να βρεθεί μετά» τόνισε η ειδικευόμενη γιατρός Ράνια Κελεσίδου στην κατάθεση της, απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια .

Η μάρτυρας εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα και κατά την ημέρα της εισαγωγής της στο νοσοκομείο αλλά και τις επόμενες.

Αναφερόμενη στο ιστορικό της νοσηλείας του παιδιού είπε: «Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητερα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισοδια κινήσεις ακρων. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στην συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι».

«Το παιδί ήταν καλά, η μητέρα μου είπε ότι έπαιρνε αντιεπιληπτική αγωγή»

Πρόεδρος : Τι σας είπε μητέρα;

Μάρτυρας : Είπε η μαμά ότι τα χειλάκια της είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια και ότι πιο πριν είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.

Πρόεδρος : Πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας : Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος : Μιλήσατε με παιδάκι;

Μάρτυρας : Ναι, ήταν συνεργάσιμο.

Πρόεδρος : Πως ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας : Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε που βρισκόταν.

Πρόεδρος : Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

Μάρτυρας : Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις είτε ανεβασμένες είτε χαμηλές πάλι θα με προβλημάτιζαν.

Πρόεδρος : Τι σας είχε πει μητέρα για οικογενειακό ιστορικό;

Μάρτυρας : Το θυμάμαι διότι μου είχε κάνει εντύπωση μου είχε πει ότι είχε νοσηλευτεί, ότι έλαβε αντιεπιληπτική αγωγή.

«Μας προβλημάτισε πως το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή»

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για το εάν είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι γιατροί για να συζητήσουν για την υπόθεση της Τζωρτζίνας είπε πως δεν έγινε κάποια συγκέντρωση αλλά το περιστατικό όμως συζητήθηκε αρκετές ημέρες και στην πρωινή και βραδινή ενημέρωση.

Αλ. Κούγιας : Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πως ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

Μάρτυρας : Συζήτηση έγινε. Ιατρικού περιεχομένου, επιστημονική. Μας προβλημάτισε πως το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

Κούγιας : Υπήρξαν και επεισόδια που διαπίστωσαν οι γιατροί ή μόνο η μητέρα διηγούνταν;

Μάρτυρας : Εγώ αυτό που θυμάμαι και είχα γράψει στο χαρτί είναι ότι η μητέρα το είχε διηγηθεί.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο .