Έφτασε στην Αττική η κακοκαιρία εξπρές που θα σαρώσει τη χώρα τα επόμενα 24ωρα. Στα βόρεια προάστια έκαναν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες ενώ στην Πάρνηθα, σύμφωνα με τη σελίδα Forecast Weather ξέσπασε χιονοκαταιγίδα.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της σημερινής μέρας, θα επηρεάσει κυρίως τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν  χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και στη Στερεά έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 900 μέτρων ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη 29/03 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους και στα ορεινά της Κρήτης, άνω των 1200 μέτρων. Στις περιοχές όπου αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιλαμβάνεται και ο νομός Αττικής και κυρίως τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα αυτού.

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας

Ενισχυμένοι δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στις ηπειρωτικές περιοχές ο άνεμος θα φτάνει κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ.

Στον Χάρτη παρουσιάζεται η επικρατούσα διεύθυνση του ανέμου ενώ με πορτοκαλί σκίαση σημειώνονται και οι περιοχές όπου θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ.

Τέλος πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 15-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές ενώ μόνο στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 19-21 βαθμούς Κελσίου.