Σε σοκ βρίσκονται συγγενείς και γνωστοί του 66χρονου λυράρη που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου στην Κρήτη, αλλά και αυτοί του γιατρού που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ως «πελάτης».

Για «κεραυνό» και «βόμβα» στο κεφάλι τους κάνουν λόγο οι συγγενείς του 66χρονου, μη μπορώντας να πιστέψουν τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το προφίλ του 66χρονου

Έπαιζε λύρα σε κρητικά γλέντια, ενίοτε έπιανε και το μικρόφωνο για να τραγουδήσει ή οργάνωνε μουσικές βραδιές στο σπίτι με συγγενείς και φίλους.

«Είναι ένας κεραυνός, έπεσε μία βόμβα στα χέρια μας. Καταρρεύσαμε γιατί δεν το περιμέναμε αυτό το πράγμα. Όταν το ακούς στην τηλεόραση και λες ‘τι κάνει ο ανώμαλος’ ξαφνικά, βλέπεις ότι αυτός που τα κάνει, είναι δίπλα στο σπίτι σου», λέει συγγενής του μουσικού.

Σαν βόμβα έσκασε η σύλληψη του 66χρονου άνδρα που ήταν για την κοινωνία της Κρήτης ένα άτομο υπεράνω υποψίας. Ένας ευυπόληπτος πολίτης, οικογενειάρχης, αγαπητός και γλεντζές, όπως άλλωστε πρότασσε και το επάγγελμά του ως λυράρης.

«Είμαστε σε σοκ. Μένουμε πολύ κοντά τα σπίτια μας. Αν έκανε ό,τι έκανε, εύχομαι να μην βγει ποτέ από τη φυλακή. Συζητάνε όλοι αυτό. Φοβόμαστε ότι κάτι θα γίνει γιατί ξέρετε ακούγονται.

Είναι δύσκολα τα πράγματα», λένε συγγενείς του.

Ο 66χρονος λυράρης, που έχει ήδη γίνει παππούς, ήταν ο άνθρωπος που έβρισκε τις πόρτες των σπιτιών των συντοπιτών του πάντα ανοιχτές για τα γλέντια και τα τραπέζια.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι έχει παιχτεί δολοπλοκία από πίσω του, κάτι έχει συμβεί. Αλλά δεν μπορώ επειδή τον ξέρω. Δεν μου πάει ότι ο (…) έκανε κάτι τέτοιο. Ο εγγονός του είναι στη ίδια ηλικία με το παιδί».

Μια μουσική οικογένεια που τηρούσε τις παραδόσεις, συμμετείχε σε κρητικά γλέντια, φορούσε παραδοσιακές στολές, τραγουδούσε μαντινάδες αλλά ήταν και άνθρωπος της προσφοράς όπως επισημαίνουν στο LIVE NEWS συντοπίτες του.

«Ήταν ένας οικογενειάρχης καλός, ήταν καλλιτέχνης. Έπαιζε σε γλέντια στο χωριό, στα γλέντια του χωριού αφιλοκερδώς, έπαιζε στον πολιτιστικό σύλλογο» αναφέρουν συγχωριανοί.

Κανείς δεν φανταζόταν τι μπορεί να κρυβόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Τα όσα καταγγέλλονται για τον 66χρονο Ηρακλειώτη δεν τα χωράει ανθρώπινος νους.

«Χαρούμενος ήταν και κοινωνικός ήταν, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Ήταν ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Κάπως ιδιαίτερος, δηλαδή είχε το στιλ του ανθρώπου, ο γυναικάς με την καλή έννοια, ότι του αρέσαν οι γυναίκες, μέχρι εκεί. Ότι θα έκανε αυτήν την ανωμαλία με ένα αγοράκι, ανωμαλία έτσι; Ανωμαλία».

Ο 66χρονος μουσικός όχι μόνο κατηγορείται ότι βίαζε κατ΄ εξακολούθηση τον ανήλικο, που σήμερα είναι 15 ετών, αλλά και τον εξέδιδε μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών. Μόλις οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν έναν από τους 3 χρήστες που φέρεται να έκλεισαν ραντεβού με τον ανήλικο, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Γιατρός νοσοκομείου ο «πελάτης»

Είναι ηλικίας 46 ετών, γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο και ο άνθρωπος που, όπως καταγγέλλεται, συναντήθηκε με τον 15χρονο τον Δεκέμβριο του 2022 ή τον Ιανουάριο του 2023, χωρίς όμως να προβεί τελικά σε βιασμό λόγω έλλειψης χρόνου.

Την αποπομπή του νοσοκομειακού γιατρού προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της φρίκης.

«Μόλις ο εισαγγελέας και ανακριτής διαπιστώσουν επισήμως την εμπλοκή του γιατρού, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για τον γιατρό του ΕΣΥ και να τεθεί άμεσα σε αργία, χωρίς δεύτερη σκέψη».

Σε αντίθεση με τον 66χρονο, ο 46χρονος γιατρός δεν είχε πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Είχε αφοσιωθεί στην ιατρική, συμμετέχοντας σε συνέδρια, αποσπώντας βραβεία αλλά και ποζάροντας με το μεταπτυχιακό του στη διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων.

«Δεν ήξερα καν ότι έκαναν παρέα. Με τον… κάναμε πολλή παρέα, τον συγκεκριμένο σαν φυσιογνωμία εμένα δε μου λέει κάτι» δήλωσε φίλος του 66χρονου κατηγορούμενου.