Βαθαίνει το «ρήγμα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον βουλευτή του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή την άποψη που έχει εκφράσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές 2023 με πρωθυπουργό τρίτο πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι δεν θέλει να δώσει  συνέχεια στο θέμα της ονοματολογίας και πήρε εκ νέου σαφείς αποστάσεις από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα», ενώ σχολιάζοντας το ζήτημα της διαγραφής του, δήλωσε ότι δεν «τρώγεται εύκολα».

«Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται», είπε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε πως «δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να ‘φας’ εύκολα, τέλεια και παύλα».

«Ουδέν σχόλιο», ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση η Χαριλάου Τρικούπη. «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη», ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και σημείωναν: «Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο.  Για τη σημερινή συνέντευξη, ουδέν σχόλιο».

Πώς ξεκίνησε η «κόντρα» Λοβέρδου – ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια εναλλακτική πρόταση.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Και παράλληλα, σημείωσε πως είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του Νίκου Ανδρουλάκη να πει πριν από τις εκλογές ποιον προτείνει για πρωθυπουργό.

«Κοινές αγωνίες με Οικονόμου-Σκέρτσου», απαντά το ΠΑΣΟΚ

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που σχολίασαν τις δηλώσεις Λοβέρδου, ανέφεραν πως «είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και της επίσημης «γραμμής» του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, παρότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν κλιμακώνει – προς το παρόν – την ένταση, δεν είναι και λίγο να τον ταυτίζει με κυβερνητικά στλέχη της ΝΔ και, μάλιστα, στο «παρά πέντε» των εκλογών.

«Η δήλωση Λοβέρδου δεν συμβάλλει στον κοινό στόχο»

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ,  επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, δήλωσε ότι η κατεύθυνση που έδωσε ο Ν. Ανδρουλάκης, σε σχέση με το πώς θα κινηθεί η παράταξη πριν και μετά τις εκλογές, «είναι και σωστή και σαφής».

«Η κατεύθυνση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πώς θα κινηθεί η παράταξη πριν και μετά τις εκλογές, είναι και σωστή και σαφής», είπε χαρακτηριστικά

«Η θέση που διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης οδήγησε σε στοχευμένες αντιδράσεις από την κυβερνητική παράταξη και τα φιλο-κυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εναντίον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δίνει καθημερινά μάχη, για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για την επόμενη μέρα και την σταθερότητα στη χώρα», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Και τόνισε χαρακτηριστικά για τη δήλωση Λοβέρδου: «Εγώ δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ δεν συμβάλλει στον κοινό στόχο και την κοινή προσπάθειά μας για τις εκλογές».