Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη Γαλλία εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού «μπλόκαραν» και την προγραμματισμένη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου.

Η απόφαση ήταν κοινή μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Μακρόν με τον Κάρολο. Σε μετέπειτα χρόνο θα τον υποδεχτεί σε συνθήκες που αρμόζουν στη σχέση φιλίας των δύο χωρών, αναφέρουν πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Η επίσκεψη του Βρετανού βασιλιά ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή και αυτή θα ήταν η πρώτη του τέτοια στη χώρα ως ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Για την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η επίσκεψή του στη Γερμανία.

Η επίσκεψη του μονάρχη είχε απασχολήσει τα συνδικάτα, με τους  Ματιέ Ομπρί (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) και Ιβάν Φορ του συνδικάτου Force Ouvriere να δηλώνουν τις προηγούμενες ημέρες ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κανονικά και «η επίσκεψη αυτή είναι θα είναι στο στόχαστρό μας».

«Δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ»

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ» στο Μπορντό όπως σχεδίαζε, προέβλεψε επίσης ο Πασκάλ Μεσγκενό, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFTC στην αρχή μεταφορών Transports Bordeaux Métropole (TBM).

Η γαλλική κυβέρνηση μέχρι και σήμερα το πρωί δήλωνε μέσω του υπ. Εσωτερικών ότι η Γαλλία είναι καθόλα έτοιμη να τον βρετανό μονάρχη παρά τις διαδηλώσεις. «Είμαστε υπερβολικά εστιασμένοι. Είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε υπό άριστες συνθήκες», είπε ο Ζεράλ Νταρμανέν στο δίκτυο CNews TV.

Περισσότερα σε λίγο…