Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας, μετά το τρομακτικό ατύχημα μεταξύ δύο ανήλικων αδερφών, όπου ο 14χρονος αδερφος πυροβόλησε κατά λάθος με καραμπίνα την 10χρονη αδερφή του.

Ο πυροβολισμός δεν απέβη μοιραίος καθώς η σφαίρα χτύπησε την 10χρονη στον μηρό. Φέρεται πως λόγω του βάρους του όπλου, ο 14χρονος δεν ήταν σε θέση να το σηκώσει ψηλότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι διεκομίσθη στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου οι γιατροί κρίνουν πως το τραύμα της είναι αρκετά σοβαρό.

Μετά την είδηση του σοκαριστικού ατυχήματος, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του παππού των δύο ανηλίκων με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης των παιδιών, καθώς εκείνες τις ώρες ήταν στο σπίτι του και έπαιζαν.

«Δέκα πόντους παραπάνω το παιδί μπορεί να είχε χαθεί»

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως η γιαγιά των παιδιών βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Εάν σκεφτείς ότι 10 πόντους παραπάνω το παιδί μπορεί να είχε χαθεί…η γιαγιά δεν ήταν στο σπίτι,δεν γνωρίζω πως ενημερώθηκε» είπε χαρακτηριστικά γείτονας της οικογένειας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η καραμπίνα ήταν μέσα στο σπίτι, ωστόσο σε κρυμμένο σημείο. «Το παιδί δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους γονείς των παιδιών ζουν στο επάνω σπίτι από τους παππούδες, και μάλιστα τη στιγμή του ατυχήματος η μητέρα ήταν στο σπίτι.

«Την ώρα εκείνη η γιαγιά και ο παππούς δεν ήταν εδώ» αποκάλυψε ο γείτονας. «Τα παιδιά συνηθίζουν να κατεβαίνουν μόνα τους κάθε πρωί» συμπλήρωσε.

 Δείτε το βίντεο: