Στον ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναμένεται να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι ο 62χρονος απόστρατος που είχε κλειστεί με τα δύο ανήλικά δίδυμα παιδιά του σε αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου, πιθανότατα, για να ανατινάξει το όχημα στο Μελισσοχώρι.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Αναλυτικότερα, ο απόστρατος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Θεσσαλονίκη: Απόστρατος ο πατέρας που κλειδώθηκε με τα δίδυμα παιδιά του στο ΙΧ κι άνοιξε φιάλη υγραερίου

Τι θα υποστηρίξει στον ανακριτή

Όπως έχει ήδη προϊδεάσει ο δικηγόρος του, ο 62χρονος θα υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στα παιδιά του. «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν ήθελε να φτάσει στο μοιραίο. Ήταν πράγματι μια αποκλίνουσα συμπεριφορά που κινήθηκε στα όρια, αλλά δεν ήθελε να δει νεκρά τα παιδιά του. Ούτε ήθελε να εκδικηθεί τη σύζυγο βλέποντας τα παιδιά της νεκρά. Αν το ήθελε πραγματικά αυτό, δική μου εκτίμηση είναι, ότι θα το είχε κάνει και δεν θα πήγαινε υπό τα όμματα της μητέρας, θα πήγαινε σε ένα παρακείμενο χώρο και θα είχε δώσει τέλος», είχε δηλώσει ο Γιάννης Κεραμετσίδης, μιλώντας στον Alpha.

Θεία των παιδιών: «Υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά γι’ αυτό υπήρχε ρήξη στο ζευγάρι»

Ο 62χρονος έχει κατηγορηθεί από τη μητέρα των παιδιών ότι είχε κακοποιητική συμπεριφορά προς την ίδια με αποτέλεσμα αυτή να ζητήσει διαζύγιο. Αυτό αποκάλυψε η θεία των παιδιών, επίσης, στον Alpha.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωγή για διαζύγιο είχε καταθέσει και ο 62χρονος, υποστηρίζοντας ότι έχει υποστεί «ισχυρό κλονισμό» επειδή η σύζυγός του «δεν του μιλούσε ωραία και τον προσέβαλε», όπως υποστήριζε ο ίδιος.

Πώς σώθηκαν τα δίδυμα

Οι αστυνομικοί που έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκίνητου για να σώσουν τα παιδάκια περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν.

«Δράσαμε πάνω απ΄ όλα σαν άνθρωποι. Κάναμε το καθήκον», ανέφερε ο Λάζαρος Ευαγγελίδης, αρχιφύλακας.

«Μεταβήκαμε στο σημείο σε 3 λεπτά, λόγω του ντέρμπι, ήμασταν το μοναδικό περιπολικό εκεί κοντά», είπε ο Λεωνίδας Σαράβας.

«Υπήρχαν 3 επιβαίνοντες που δεν είχαν τις αισθήσεις τους, ημιλιπόθυμοι. Τα τζάμια ήταν θολωμένα, υπήρχε έντονη οσμή αερίου», είπε ο κ. Ευαγγελίδης.

«Καταλάβαμε τι γίνεται όταν είδαμε τον αυτοσχέδιο σωλήνα. Αρχίζω να του μιλάω, βλέπω ότι δεν επικοινωνεί και ότι του λείπει το σωληνάκι», δήλωσε ο κ. Σαράβας.

Η αγωνία κορυφώθηκε όταν οι δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν χωρίς αποτέλεσμα να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου, για να απεγκλωβίσουν τα παιδάκια.

«Δεν έσπαγε το τζάμι, επιχειρούσαμε. Κάλεσα την Πυροσβεστική, αλλά εκείνη τη στιγμή η μητέρα μας έδωσε μια τσάπα από τους κήπους».

«Αφού καταφέραμε και το σπάσαμε, ένα μεγάλο κύμα αερίου με πέτυχε στα μάτια και με τύφλωσε. Απεγκλωβίσαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν, το ένα το πήρα εγώ και το άλλο ένας άλλος άξιος άνθρωπος που μας βοήθησε. Τα παιδάκια ήταν με ανοιχτά μάτια, χωρίς αισθήσεις. Το ένα το έβαλα ανάποδα για να μη κάνει εμετό, του έδωσα τις πρώτες βοήθειες και μετά από μισό λεπτό άρχισε να αναπνέει», είπε ο κ. Ευαγγελίδης.

Τους αστυνομικούς βοήθησε και ο 30χρονος γιος του 62χρονου που προσπαθούσε να σπάσει και ο ίδιος τα τζάμια του αυτοκινήτου με το κράνος του.