Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Μετά τη συνάντηση των δυο ΥΠΕΞ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την υποστήριξη της Τουρκίας στην προσπάθεια της Ελλάδας να γίνει μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ο Νίκος Δένδιας δεσμεύτηκε για τη στήριξη της Ελλάδας στον ΙΜΟ και τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού που διεκδικεί η Τουρκία.

Νέα συνάντηση

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την αλλαγή της ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας, αυτή η θετική ατμόσφαιρα εκφράζεται και σε διεθνή φόρα, με αμοιβαία υποστήριξη όπως οι υποψηφιότητες που αναφέρθηκαν. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε σύντομα ξανά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αναφέρθηκε ακόμα στο κομμάτι της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών τόσο στον σεισμό όσο και στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Από τη μεριά του ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον τούρκο ομόλογό του για την αλληλεγγύη που έδειξε η Άγκυρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και την έκδοση του πατέρα ενός εκ των θυμάτων στην Ελλάδα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη χώρα του και ανακοίνωσε τη στήριξη της Ελλάδας στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για την ΓΓ στον διεθνή Οργανισμό ναυσιπλοΐας.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσκεψη θα ξεκινήσει με τις ομιλίες της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Σουηδού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον -η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ- καθώς και αυτής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω τηλεδιάσκεψης.