Τρομερές καταγγελίες έρχονται στο φως για τις τραγικές εγκαταστάσεις στις οποίες γίνονται τα μαθήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, καθώς καταρρέουν ταβάνια και υπόστεγα, με αποτέλεσμα από θαύμα να μην έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Τη μία καταγγελία των τελευταίων ημερών έκαναν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που αναφέρουν πως την Παρασκευή 17 Μαρτίου, κατέρρευσε κομμάτι από το υπόστεγο του κυλικείου της Κτηνιατρικής Σχολής.

Όπως καταγγέλλει η Πανσπουδαστική του Τμήματος στην οποία επισυνάπτονται και φωτογραφίες από θαύμα δεν γκρεμίστηκε τη στιγμή που κάποιος φοιτητής περνούσε από κάτω για να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Μάλιστα οι φοιτητές καλούν σε κινητοποίηση την Τρίτη (21/3) στον πρόεδρο του Τμήματος.

Αναλυτικά η καταγγελία των φοιτητών:

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην σχολή μας, όπου αντικρίσαμε το υπόστεγο στο κυλικείο της σχολής μας γκρεμισμένο. Μάρμαρα στο έδαφος και ένα κομμάτι του υπόστεγου ακόμη έτοιμο να καταρρεύσει. Είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές και έτσι δεν έχουμε τραυματίες. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η χρόνια πολιτική της υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, σε πλήρη συμπόρευση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, είναι αυτή που έχει φέρει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της σχολής μας σε αυτή την κατάσταση.

Είναι ένα ακόμη περιστατικ, μετά και το έγκλημα στα Τέμπη που κάνει φανερό πως όσο οι φοιτητές και η ανθρώπινη ζωή θεωρούνται κόστος, όσο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες μας, τόσο θα υποβαθμίζονται οι σπουδές μας. Αυτό είναι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις,  που ενώ βγάζει εκατομμύρια από τα ερευνητικά προγράμματα στα εργαστήρια μας δεν δίνει φράγκο για τις ανάγκες των φοιτητών.

Αυτά είναι τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα για τα οποία μιλούν οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια, και τα οποία παλεύουμε για να μην αντικρίσουμε. Τέτοιο ήταν και το έγκλημα στα Τέμπη, που ενώ οι εργαζόμενοι έθεταν επανειλημμένα τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβατών και των εργαζόμενων, το κράτος και η εταιρεία δεν τα άκουσαν γιατί δεν τους σύμφερε. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πως δεν πρόκειται να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια για να τα δούμε να συμβαίνουν. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας τον αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους.

Διεκδικούμε:

Έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων και των κτιρίων. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείς. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

Προχωράμε σε:

Κινητοποίηση στον πρόεδρο την Τρίτη 21/3».

Κατέρρευσαν σοβάδες στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Παρόμοια εικόνα και στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών καθώς κατέρρευσε τμήμα από το ταβάνι του κεντρικού διαδρόμου και από τύχη δεν πέρναγε από κάτω κάποιος φοιτητής.

Μάλιστα στο Κτίριο Β γι’ αυτόν τον λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα την Παρασκευή 17 Μαρτίου.