Ήταν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου που χάθηκαν τα ίχνη της 12χρονης Luise. Με το πέρασμα μιας μέρας, οι αρχές θα εντόπιζαν το πτώμα της σε δασική περιοχή στην πόλη Freudenberg.

Η υπόθεση πήρε αναπάντεχη τροπή όταν αποκαλύφθηκαν οι δράστες. Πίσω από την άγρια δολοφονία της 12χρονης Luise, μια 12χρονη και μια 13χρονη συμμαθήτριά της. Ομολόγησαν ότι τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, με την είδηση να έχει συγκλονίσει τη Γερμανία.

Ήταν το απόγευμα του Σαββάτου που η Luise εξαφανίστηκε ενώ έφευγε από το σπίτι μιας φίλης της κοντά στην πόλη Freudenberg. Το πτώμα της βρέθηκε την επόμενη μέρα σε δασώδη περιοχή μετά από εκτεταμένη έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό της.

Είχε μαχαιρωθεί περισσότερες από 30 φορές. Είχε χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ένα μικρό μαχαίρι. Η Luise πέθανε από τα πολυάριθμα τραύματα και την απώλεια αίματος, με τον εισαγγελέα να επισημαίνει πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη σεξουαλικού εγκλήματος.

Οι δύο ανήλικες συμμαθήτριές της δεν άργησαν να λυγίσουν. Έκαναν δηλώσεις για τη Luise και ομολόγησαν την άγρια δολοφονία της. Δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία, καθώς οι δράστες είναι πολύ νέοι για να θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνοι για τις πράξεις τους στη Γερμανία. Η ηλικία της ποινικής ευθύνης αρχίζει στα 14 στη Γερμανία.

Αναζητούν το φονικό όπλο

Οι αρχές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει το φονικό μαχαίρι ή και μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα.

Ήταν οι γονείς της Luise που δήλωσαν την εξαφάνισή της όταν δεν επέστρεψε από την επίσκεψη στο σπίτι της 13χρονης ύποπτης. Βρισκόταν σε απόσταση δύο μιλίων από το σπίτι της.

Η 12χρονη συνόδευσε τα κορίτσια, με τους γείτονες να βλέπουν τα τρία κορίτσια να περπατούν στο κοντινό δάσος. Η 13χρονη είχε αναγκάσει τη 12χρονη να τη βοηθήσει με το άγριο έγκλημα. Ήταν στη διάρκεια της ανάκρισης που τα κορίτσια άρχισαν να κάνουν αντιφατικές δηλώσεις.

Ομολόγησαν τελικά τη Δευτέρα για την άγρια δολοφονία της Luise. Οι τρεις ανήλικες ήταν φίλες, αλλά η Luise είχε έρθει σε ρήξη με τα δύο κορίτσια που τελικά της αφαίρεσαν τη ζωή.

Φοιτούσαν και οι τρεις στο ίδιο σχολείο, με τη 13χρονη να είναι στην ίδια τάξη μαζί τους. Η εξαφάνιση της Luise προκάλεσε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της. Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα και drones.

«Μετά από περισσότερα από 40 χρόνια στη δουλειά, εξακολουθούν να υπάρχουν υποθέσεις που σε αφήνουν άφωνο» σημείωσε ο Jurgen Sus από την αστυνομική διεύθυνση του Koblenz.

Το βίντεο στο TikTok και οι απειλές

Νέα στοιχεία γύρω από την άγρια δολοφονία της 12χρονης Luise βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας αποτροπιασμό. Ήταν λίγες ώρες μετά την ανατριχιαστική φονική επίθεση που οι δύο ανήλικες συμμαθήτριές της ανέβασαν ένα βίντεο να χορεύουν στο TikTok.

Δεν άργησαν να αρχίσουν να πέφτουν βροχή τα σχόλια από χρήστες. «Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό;» και «Δεν μπορώ να το πιστέψω» ήταν ορισμένα από τα μηνύματα που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο προφίλ ενός εκ των δύο ανήλικων δραστών.

Ήταν μηνύματα που άφηναν συμμαθητές τους. «Ήταν η καλύτερή σας φίλη» σχολίαζε κάποιος κάτω από το βίντεο. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε ενώ οι δύο ανήλικες είχαν δολοφονήσει τη 12χρονη Luise.

Ανάμεσα στα σχόλια ξεχώριζαν αυτά για την εμπλοκή ενός αγοριού που φέρεται να οδήγησε στον καβγά των «καλύτερων φίλων». Ένα στοιχείο που πολλοί συμμαθητές τους είχαν αναφέρει επανειλημμένα.

Ένα από τα δύο κορίτσια είχαν μάλιστα αναρτήσει και ένα βίντεο για βοήθεια από τη στιγμή που δηλώθηκε αγνοούμενη η Luise. Η 12χρονη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν επί μήνες θύμα bullying.

Τα προφίλ των δύο ανήλικων στα social media έχουν πλέον μπλοκαριστεί. Είχαν υπάρξει πολλά απειλητικά μηνύματα σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών από ανώνυμους χρήστες που ανακάλυψαν την ταυτότητά τους.