Ξαναφουντώνουν οι φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδόν δύο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

Τροφή στα σενάρια, δόθηκε όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, κόλλησε το μηχάνημα ανάγνωσης κειμένου (prompter), και για πολλά λεπτά ο τούρκος πρόεδρος επαναλάμβανε συνέχεια τις ίδιες ακριβώς προτάσεις, δίχως εκείνος να το αντιληφθεί.

Επαναλάμβανε τις ίδιες φράσεις

Ειδικότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του, είπε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι: «Άντε ας πούμε πως αφήνουμε στην άκρη το γεγονός πως αυτό το άτομο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μπροστά στα συντρίμμια του σεισμού γεγονός το οποίο δείχνει πολιτικό θράσος, πολιτική αγένεια, πολιτική φιλοδοξία».

Και αμέσως μετά ξανά τα ίδια: «Άντε ας πούμε πως αφήνουμε στην άκρη το γεγονός πως αυτό το άτομο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μπροστά στα συντρίμμια του σεισμού γεγονός το οποίο δείχνει πολιτικό θράσος, πολιτική αγένεια, πολιτική φιλοδοξία…»

Σε άλλο σημείο, ο Ταγίπ Ερντογάν ανάφερε: «Τα ψέματα τα οποία έχει πει αυτό το άτομο απαντήθηκαν με τις ανακοινώσεις που δόθηκαν με τις κρατικές υπηρεσίες, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και με τις δηλώσεις των ανθρώπων που έχει συνείδηση». Και επανέλαβε:

«Τα ψέματα τα οποία έχει πει αυτό το άτομο απαντήθηκαν με τις ανακοινώσεις που δόθηκαν με τις  κρατικές υπηρεσίες, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και με τις δηλώσεις των ανθρώπων που έχει συνείδηση…».