Μία ημέρα μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, πληρώθηκε κανονικά η δόση για την περίφημη σύμβαση 717 που έχει υπογραφεί από το 2014 και αφορά στο σύστημα τηλεδιοίκησης.

Ειδικότερα, στις 2 Μαρτίου, ένα 24ωρο δηλαδή από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, καταβλήθηκαν πάνω από 300.000 ευρώ για τη δόση της σύμβασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, όπως αναγράφεται στη σύμβαση 717 του 2014 που αφορά την «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και Αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του Άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας», πληρώθηκε το ποσό των 313.618,21 ευρώ στις 2 Μαρτίου του 2023.

Σοκάρουν οι διάλογοι του σταθμάρχη πριν την τραγωδία: «Είναι μια πλάκα που κάναμε μεταξύ μας»

Σοκάρουν οι νέοι διάλογοι μεταξύ ενός από τους σταθμάρχες της Λάρισας με έναν συνάδελφό του.

Γυναίκες, σεξουαλικές επιδόσεις και χοντροκομμένα αστεία συνθέτουν το θέμα του διαλόγου τους εν ώρα υπηρεσίας γεγονός που προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

«Αυτό έγινε πολλές φορές πριν το συμβάν. Πρέπει να είναι περίπου στις 18.00, 17.30 με 18.00. Είναι μία πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας. Επειδή δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό, τον γνωρίζω τον κύριο (…) και είναι μία πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας, όχι κάτι άλλο. Από σταθερό τηλέφωνο γίνεται, όχι από ασύρματο. Καλό δεν είναι να λέγονται, σωστό δεν είναι. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι όμως άνθρωπος, όπως τον παρουσιάζουν.

Τον ξέρω προσωπικά τον κύριο (…) είναι και καλός και έμπειρος σταθμάρχης. Τώρα πώς έγινε όλο αυτό, είναι πάρα πολύ παράγοντες. Δυστυχώς έγινε όμως… Δυστυχώς… Δεν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα εν ώρα εργασίας» ανέφερε ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές στο T-live.

«Το λάθος ξεκίνησε από τον Επιθεωρητή. Από εκεί ξεκινά όλο το λάθος. Κι εμείς έχουμε έξι καινούρια παιδιά. Και δεν υπάρχει προσωπικό βασικά. Είναι κάτι για το οποίο φωνάζουμε εδώ και χρόνια για το προσωπικό. Εμείς τους φωνάζουμε χρόνια τώρα “πάρτε προσωπικό, πάρτε προσωπικό”» πρόσθεσε.