Το βαρύ κλίμα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα εκφραστεί για ακόμη μία φορά με πλήθος κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούν νέα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Επίσης καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συνδικάτα, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά και σε άλλες πόλεις.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι συνοικίες που από Δευτέρα έως και Τετάρτη θα διεξαχθούν σε τοπικό επίπεδο δράσεις από τοπικούς φορείς (ήδη το Σάββατο 11/3 έγιναν αρκετές συνοικιακές συγκεντρώσεις) και ακολουθεί η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Απεργία: Πανεργατική ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου για τα Τέμπη

Την ίδια ώρα με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Εντός των ημερών θα κληθούν σε απολογία ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Οι επικοινωνίες του προφυλακισμένου σταθμάρχη Λάρισας αποκαλύπτουν μία προβληματική εικόνα σ` ένα νευραλγικό πόστο, ενώ οι απαντήσεις που έδωσε στην ανάκριση φαίνεται να καταρρίπτονται από τα γεγονότα.

Τα καλέσματα

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή μισθωτών τεχνικών στην απεργία στις 8 Μάρτη

Το Σωματείο μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει τους/τις εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία στις 8 Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Οι εικόνες από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις δε μπορούν ούτε να κρυφτούν, ούτε να επισκιαστούν από το οργανωμένο κυβερνητικό προβοκατόρικο σχέδιο για να διαλυθεί η διαδήλωση της Αθήνας.

Καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων και άλλων φορέων την Κυριακή 12 Μάρτη στις 12.00 μ. στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στις 11.15 Παλιά Βουλή).

Συλλαλητήρια έχουν αποφασιστεί και σε άλλες πόλεις στα οποία καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά.