Συνεχίζονται, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι αποκαλύψεις για τις καταγγελίες των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, στις οποίες κώφευαν οι αρμόδιοι.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Αποστολέρης, πρώην σταθμάρχης Βόλου, την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», το 2021 ο ίδιος, κατήγγειλε πως θα γινόταν μεγάλο δυστύχημα όταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΕ Α.Ε. ανέφερε ότι οι μηχανοδηγοί δεν χρειάζονται τροχονόμους εφόσον ξέρουν το δρομολόγιο.

«Ηταν όλοι εγκληματίες»

«Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή το όλο σύστημα βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω. Σε μία κατάσταση που κοιτάζει ποιος θα σωθεί από το βυθισμένο βαπόρι, η δικαιοσύνη θα βρει για τον καθένα την προσήκουσα ευθύνη που θα πρέπει να αποδώσει στο ακέραιο».

«Αποδεικνύεται ότι όλοι στον ΟΣΕ ήταν εγκληματίες. Ήταν μία βαριά καταγγελία για ένα δημόσιο οργανισμό. Μόνο μία λέξη υπάρχει: Όνειδος. Η ραχοκοκαλιά της ιεραρχίας είναι τόσο σάπια, που δεν μπορείτε να φανταστείτε».

Ακόμη, κατήγγειλε στο MEGA πως καλύφθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές του Πηλίου ύστερα από απόφαση τοπικού άρχοντα.

«Θέμα χρόνου να συμβεί»

Παράλληλα, ο δικαστικός πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες σχολίασε πως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ατύχημα με τις συνθήκες που υπήρχαν, ενώ υποστήριξε ότι όλα αυτά ήταν γνωστά στην εταιρεία.

«Μετά τη τραγωδία που έκλεισε τόσα σπίτια, κάνω σαν άνθρωπος και σαν τεχνικός μία έκκληση σε όλους τους πολιτικούς. Να μην κάνουν μικροκομματική πολιτική πάνω στα φέρετρα», υπογράμμισε ο Αναστάσιος Δέδες.