Την υπογραφή του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείο του Βόλου, Νίκου Χαυτούρα, φέρει η αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ήδη ο γιατρός τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων και αναμένεται να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο. Παράλληλα με απόφαση του ΠΑΣΟΚ τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων «για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους».

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της αναρρωτικής άδειας ο επιθεωρητής προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή της Νευροχειρουργικής και του ανέφερε αδυναμία βαδίσματος.

Παράλληλα, ζήτησε από συνάδελφό του ιατρό να του συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, καθώς ο ίδιος δήλωνε αδυναμία συνταγογράφησης.

Ο επιθεωρητής προσήλθε με πόνους στη μέση καθώς όπως προκύπτει – πάντα από το έγγραφο της αναρρωτικής – είχε ιστορικό βαριάς κάκωσης με τραυματισμό κάτω άκρων.

Τι έδειξε η ΕΔΕ

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό, προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.