Σε αργία τέθηκε ο επιθεωρητής Λάρισας μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο επιθεωρητής Λάρισας την επόμενη της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη πήρε αναρρωτική ενός μήνα, μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε ήδη γίνει γνωστό το μέγεθος της τραγωδίας.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, το πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, δίνει τη δυνατότητα να τοποθετείται σταθμάρχης σε σταθμό ανεξαρτήτως της εμπειρίας του, αρκεί να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση.

«Δύσκολος» ο σταθμός της Λάρισας

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλες τις προηγούμενες ημέρες, ο σταθμός της Λάρισας θεωρείται «δύσκολος» από τους εργαζόμενους, καθώς έχει πολλή κίνηση και χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος για να τα βγάλει πέρα με τον όγκο της δουλειάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα προηγούμενα χρόνια για να τοποθετηθεί κάποιος στον συγκεκριμένο σταθμό θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον επτά χρόνια προϋπηρεσία.

Ο επιθεωρητής Λάρισας, σύμφωνα με ΜΜΕ της Θεσσαλίας, έχει καταγωγή από την Καρδίτσα ενώ διαμένει στον Βόλο.