Πλήθος κόσμου σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας κατεβαίνει στους δρόμους για να συμπαρασταθεί στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και να απαιτήσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Εκατοντάδες Καρδιτσιώτες συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της πόλης ζητώντας να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία στο μέλλον.

Την πρωτοβουλία για την σιωπηρή συγκέντρωση είχε ο Σύλλογος Εστίασης του νομού ενώ με αναρτήσεις τους στα social media φορείς και πολίτες διέδωσαν το κάλεσμα, στο οποίο οι πολίτες ανταποκρίθηκαν θερμά.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι Καρδιτσιώτες είχαν αποχαιρετήσει τον 21χρονο Αναστάσιο Κουτσόπουλο, τον ένα από τους δύο νεαρούς από την πόλη, που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι, σε μια συμβολική κίνηση, άναψαν τις οθόνες και τους φακούς των κινητών τους στρέφοντάς τα προς το ουρανό.

Απομακρύνθηκαν τα βαγόνια των δύο τρένων

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι η επιχείρηση απομάκρυνσης των βαγονιών που είχαν ακινητοποιηθεί στο σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Οι εργασίες συνεχίζονται για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις ράγες και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.