Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Η Συνομοσπονδία των εργαζόμενων στο Δημόσιο αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μετατρέπει τη στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας σε 24ωρη απεργία μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, όπως της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ και η ΠΕΝΕΝ προχωρά σε 24ωρη απεργία, όπως ανακοίνωσε, με αποτέλεσμα η κινητοποίηση στις 8 Μαρτίου να εξελίσσεται σε Πανεργατική Απεργία.

Επίσης, την απεργία τους συνεχίζουν έως και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε Hellenic Train και ΟΣΕ. Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Μετά το πέρας της (χθεσινής) συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Μελών των τριών σωματείων και αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης μέχρι και την Τετάρτη 8/3/2023».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, – μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία – για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.