Η τραγωδία στα Τέμπη έχει βυθίσει το πανελλήνιο στο πένθος για τους δεκάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν τα δύο τρένα. Εκτός από τα τραγικά θύματα και τους τραυματίες, τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι συγγενείς των αγνοουμένων που περιμένουν καρτερικά να ενημερωθούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

«Θα περιμένουμε άλλες τέσσερις ώρες για να έχουμε προσωπική ενημέρωση, για να μας πουν τα αυτονόητα» είπε η αδερφή ενός εκ των θυμάτων. Η ίδια, μιλώντας στις κάμερες, δήλωσε βέβαιη ότι η αδερφή της έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, καθώς βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας.

«Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να πάρουν τη λίστα από την εταιρεία. Είναι 350 άτομα; Να δει η εταιρεία το κάθε εισιτήριο από ποια τράπεζα έχει πληρωθεί και βάσει το νούμερο να γίνει μία αντιστοίχιση» είπε, περιγράφοντας την αγωνία συγγενών που βρίσκονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

«Δεν θα δουν τους νεκρούς οι συγγενείς τους»

Έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι τρομερό αυτό που περνούν. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Είναι καλό να θυμόμαστε τους νεκρούς καλά και δυνατούς» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.