Κυρίαρχο και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η είδηση του φονικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες, Τρίτη αργά το βράδυ στα Τέμπη.

Έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος στην Τουρκία παρουσιάζουν κάθε πληροφορία και τις εξελίξεις, κάνοντας λόγο για ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

«Σύγκρουση δύο τρένων στην Ελλάδα: Τουλάχιστον 32 νεκροί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του εθνικού δικτύου TRT haber, προβάλλοντας τις πρώτες πληροφορίες για το τραγικό δυστύχημα.

«Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στο τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα» γράφει η εφημερίδα Sabah, τονίζοντας πως η ημέρα στην Ελλάδα ξεκίνησε με θλιβερά νέα μετά τη σφοδρή σύγκρουση επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας.

«Εκτός από τα εκτροχιασμένα βαγόνια, οι φλόγες που τύλιξαν το τρένο προκάλεσαν το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Οι καμένες σορροί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας θα ταυτοποιηθούν με τεστ DNA. Τα αίτια του δυστυχήματος, που συγκλόνισε την Ελλάδα, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά» γράφει η εφημερίδα Milliyet παρουσιάζοντας την δυσάρεστη είδηση από την χώρα μας.