Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 17:00, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, είχε προτείνει την απαλλαγή τού κ. Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από όλες τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, η κυρία Σμυρλή πρότεινε την απαλλαγή του πρώην αναπληρωτή υπουργού από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

«Αναληθείς» οι καταγγελίες, έκρινε η εισαγγελέας

Σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, οι καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς – Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη – δεν επιβεβαιώθηκαν από άλλα στοιχεία, ενώ οι μαρτυρίες τους, κατά την εισαγγελέα, υπήρξαν «αναξιόπιστες, αντιφατικές και αναληθείς».

Επιπλέον, η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου έχει προτείνει την απαλλαγή και της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, η οποία δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με την παράλειψή της να στείλει στη Βουλή αναφορές του ΚΙΝΑΛ για δύο πρώην υπουργούς Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για θέματα τιμολόγησης φαρμάκων.