Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής του MEGA «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.

Αξιωματικοί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα μεταβούν στις φυλακές την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, για να πάρουν κατάθεση από τον κρατούμενο, ο οποίος υποστήριξε πως γνωρίζει το σημείο όπου άφησαν το άψυχο σώμα του Μάριου οι απαγωγείς και δολοφόνοι του.

Μάλιστα, υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκεται το κρανίο του Μάριου Παπαγεωργίου, προκειμένου «να ηρεμήσει η μητέρα του μετά από τόσα χρόνια», όπως είπε.

Οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν πώς ήξερε ο κρατούμενος πού βρίσκεται το κρανίο και γιατί δεν το είχε αποκαλύψει νωρίτερα.

Πάντως, δεν αποκλείουν το σενάριο το κρανίο που βρέθηκε να ανήκει σε κάποιον άλλον, ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

«Το κρανίο είναι εκεί σίγουρα, να ξέρεις»

Έντεκα χρόνια μετά το έγκλημα και ενώ οι δράστες της δολοφονίας του έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, η σορός του άτυχου νέου δεν βρέθηκε ποτέ.

Την Παρασκευή, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ήρθε μια πληροφορία που «πάγωσε» τους πάντες.

Κρατούμενος σε φυλακές υποστήριξε πως γνωρίζει το σημείο όπου άφησαν το άψυχο σώμα του Μάριου και το υπέδειξε, προκειμένου να ηρεμήσει η μητέρα του μετά από τόσα χρόνια, όπως είπε.

Σε μια τρύπα, σε ορεινή περιοχή ανακαλύφθηκε το μακάβριο εύρημα, που φαίνεται να φέρει τρύπα από σφαίρα.

«Έχω μια πληροφορία. Είναι για τον Μάριο. Για το πού είναι, κατάλαβες τώρα. Δεν μπορώ να σου πω από εδώ που είμαι. Είναι όμως 101% σίγουρο αυτό που σου λέω.

»Για το κρανίο σου μιλάω, έτσι; Υπάρχει και το σώμα στα 50 με 100 μέτρα παραπάνω από εκεί», είπε ο κρατούμενος στον δημοσιογράφο.

Ο άνδρας έδωσε το ακριβές στίγμα όπου βρίσκονται τα οστά: «Σου είπα πώς θα στρίψετε και πού θα πάτε. Είναι και μια εκκλησία εκεί. Στο γεφύρι, εκεί στις πέτρες είναι από πάνω. Το κρανίο είναι εκεί σίγουρα, να ξέρεις. Είμαι 99,999% ότι είναι εκεί αυτό που σου λέω.

»Για να ησυχάσει και αυτή η μάνα. Φίλε, σου είπα ποιος είμαι. Και όταν λέω κάτι, να ξέρεις ότι ισχύει».

Το κρανίο που εντοπίστηκε έχει μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να εξεταστεί από ανθρωπολόγο, για να διευκρινιστεί η ηλικία και ο χρόνος θανάτου.

Στη συνέχεια, το DNA από το κρανίο θα συγκριθεί με αυτό της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012.

Είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο.

Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Η μητέρα του Μάριου αρχικά δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία, αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον.

Τον Οκτώβριο του 2012, αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η Αστυνομία εντόπισε στο αυτοκίνητο του άτυχου 26χρονου μια μεγάλη κηλίδα αίματος και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον ίδιο. Το πτώμα του, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην Αστυνομία στις 17 Αυγούστου. Όλο αυτό το διάστημα, οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.

Οι απαγωγείς επέμεναν ότι ο Μάριος είναι ζωντανός, η μητέρα του όμως δεν τους πίστευε πια. Υπέκυψε όμως στον εκβιασμό και έδωσε 350.000 ευρώ.

Στη συνέχεια η Αστυνομία επεμβαίνει και συλλαμβάνει επτά απαγωγείς. Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάριου αποκαλύπτουν ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον 26χρονο ήταν ένας 72χρονος φίλος της οικογένειας. Ο ίδιος που μέρες νωρίτερα είχε προσπαθήσει να αποτρέψει τη μητέρα να ενημερώσει την Αστυνομία.

Τελικά, ο επί χρόνια οικογενειακός φίλος Πέτρος Μιχαλεάκος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης.

Μαζί του συλλαμβάνεται και η σύζυγός του Βούλα Σιούταλου, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.

Η μητέρα του Μάριου αναζητά ακόμα το πτώμα του γιου της…