Σε νέα αντιπαράθεση με τη ρωσική ηγεσία περνά ο αρχηγός των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία με δεκάδες νεκρούς μαχητές.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, οι νεκροί οφείλονται στην έλλειψη πυρομαχικών, που σκοπίμως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στερεί από τους μαχητές του σε αυτό που αποκάλεσε προδοτική προσπάθεια για να καταστραφεί η Wagner.

Το υπουργείο με τη σειρά του απάντησε στους ισχυρισμούς του Πριγκόζιν, χαρακτηρίζοντάς τους «εντελώς αναληθείς» και παραπονέθηκε -χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Πριγκόζιν- για προσπάθειες διάσπασης που λειτουργούσαν «αποκλειστικά προς όφελος του εχθρού».

Τότε ο Ρώσος αρχηγός υποστήριξε τα λεγόμενά του αναρτώντας μία σοκαριστική φωτογραφία στην οποία φαίνονται δεκάδες νεκροί μαχητές  πεσμένοι στο παγωμένο έδαφος στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Wagner μάχεται προσπαθώντας να καταλάβει τη μικρή ουκρανική πόλη Μπαχμούτ.

«Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πτώματα όσων έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του σε διακεκριμένο Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ.

«Αυτοί είναι νεαροί που πέθαναν χθες εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων. Οι μητέρες, οι σύζυγοι και τα παιδιά θα πάρουν τα πτώματα τους. Οι νεκροί θα έπρεπε να είναι πέντε φορές λιγότεροι . Ποιος ευθύνεται που πέθαναν; Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν λύσει το ζήτημα ότι θα είχαμε αρκετά πυρομαχικά. Την τελική υπογραφή έπρεπε να την έχει πάρει είτε (ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου) Γκεράσιμοφ, είτε (ο υπουργός Άμυνας) Σοϊγκού. Κανένας από αυτούς δεν θέλει να πάρει την απόφαση» δήλωσε ο Πριγκόζιν.